Normaal lees je op TopGear niet heel veel over motoren of de MotoGP, maar voor zulk groot nieuws maken we uiteraard een uitzondering. Want wie kent Valentino Rossi, nummertje 46, nou niet? Na 414 races en 115 overwinningen vindt Rossi het welletjes. Er was nog even sprake dat de coureur naar Ducati zou gaan, maar in de zomerstop heeft hij besloten zijn helm aan de wilgen te hangen, zo meldt Autosport.com.

Tijdens de GP van Oostenrijk vandaag kondigde de Italiaanse coureur aan dat hij stopt met MotoGP. Op hetzelfde circuit pakte hij in 1996 zijn eerste GP-overwinning in de 125-cc klasse. Het jaar daarop werd hij kampioen en vervolgens maakte hij de opstap naar 250-cc motoren. Inmiddels is Valentino Rossi 41 jaar oud.

Wat nu?

Het is geen geheim dat Valentino Rossi ook gek is van autoracen. In 2006 testte hij bijvoorbeeld een Ferrari F1-auto in Valencia. Deze test resulteerde in een aanbod om voor Sauber te komen racen. Rossi koos er toen voor om in de MotoGP te blijven. In 2019 mocht hij een stukje rijden in de F1-auto van Mercedes voor een pr-stunt.

Eerder gaf Rossi al aan dat hij het ook wel ziet zitten om na zijn MotoGP-carrière te gaan racen in GT3-auto’s, of zelfs in de 24 Uur van Le Mans. Hij mocht eerder al eens rijden in de legendarische Mazda 787B op Goodwood, dus hij heeft al wat ervaring.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie