Zien we binnenkort Land Norris op een VanMoof door de paddock bij een F1-wedstrijd rijden? Het zou zomaar kunnen. Het failliete VanMoof is overgenomen door stepjesmerk Lavoie, dat op zijn beurt weer in handen is van McLaren Applied. En nu is McLaren een veelvoorkomende naam (er zijn heel wat pubs die zo heten), maar het gaat hier dus echt om die Mclaren.

Volgens Reuters moet Lavoie tientallen miljoenen in VanMoof pompen om het fietsenmerk weer stabiel te krijgen. Nick Fry van McLaren vertelt aan Reuters: ‘We zagen een grote kans omdat dit [VanMoof] een bedrijf is met een briljant product. Maar het zal niet makkelijk zijn, het is ook een bedrijf die zichzelf in een lastige financiële situatie heeft gewerkt.’

Binnenkort meer over reparaties en onderhoud

Reuters meldt ook dat VanMoof na 4 september met een statement komt over hoe het nu verder gaat met reparaties en andere service voor de klanten. Wel weten ze al dat de winkels van VanMoof weggaan en dat de fietsen bij andere winkels verkocht gaan worden. Wat McLaren en Lavoie hebben betaald voor het Nederlandse bedrijf is niet openbaar bekend.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie