Ontmoet de Dune, een VW Beetle die de herinnering aan de redelijk legendarische buggies uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw moet doen herleven. Hij maakt morgen zijn debuut op de Los Angeles Auto Show. 

De Dune is geen concept car (er was 15 jaar geleden (!) al een concept voor de Dune), maar een heus productiemodel. Hij komt ook naar Europa, begin 2016, al zegt importeur Pon nog niet zeker te weten of Nederland ook bij dat Europa zal horen. De Dune, die als coupé én als cabrio leverbaar zal worden, is iets hoger en breder dan de normale Beetle, heeft een nieuw front met chroomomrande centrale luchtinlaat en diffusor, een diffusor achter, stoer ogende beschermdelen en skirts aan de flanken en dikke 18"-wielen, die je optioneel ook in Sandstorm Yellow kunt krijgen, één van de twee beschikbare carrosseriekleuren (de andere is Dark Bronze Metallic). Of hij in de duinen erg ver zal komen, valt te betwijfelen: hij mag dan iets meer bodemspeling hebben, hij is gewoon voorwielaangedreven.

Er zijn drie benzinemotoren beschikbaar (105, 150 en 220 pk) en twee diesels van 110 en 150 pk. Zodra Pon een beslissing heeft genomen over het al dan niet importeren van de Dune, hoor je het van ons.

 

Reacties