Wie is er niet opgegroeid met Herbie? De alleskunnende Kever liet op ons een diepe indruk achter, toen we nog zo jong en teer waren dat we ons niet realiseerden dat alles in films nep is. We waren verliefd op het armetierige VW’tje dat alle Ferrari’s en Porsches eruit kon rijden. Nu, 44 jaar na het verschijnen van de eerste Love Bug-film, komt Volkswagen met een speciale editie van de Beetle.

Heeft ie 500 pk? Kan ie zichzelf uit benarde situaties redden en met z’n koplampen knipperen? Helaas niet, en er is nog meer slecht nieuws: deze knuffel-Beetle is alleen bestemd voor Spanje. Waarom is ons niet duidelijk. Hoe dan ook: de Beetle Edition 53 ziet er heerlijk nostalgisch uit, met z’n rood-blauwe streep over de gehele lengte, eenzelfde streep op de deuren (die hoort daar niet!) en het iconische nummer 53 op de motorkap. Op de achterklep prijkt het woord ‘Escarabajo’, wat Spaans is voor ‘Kever’.

De auto krijgt verder speciale 17-inch velgen mee, en kan worden besteld met drie verschillende motoren: de 1.2 TSI (105 pk), 1.6 TDI (105 pk) of 2.0 TDI (140 pk, al dan niet met DSG). Een parkeerhulp is standaard, waardoor deze Herbie toch nog heel af en toe zichzelf kan besturen.

Reacties