Groot nieuws voor fanatieke kampeerders: Volkswagen heeft definitief bevestigd dat er in 2024 een nieuwe California komt, en dat deze gebaseerd zal zijn op de Multivan met lange wielbasis. Inderdaad: de camper die ooit begon als omgebouwd bedrijfsbusje, komt nu op het MQB-personenautoplatform te staan.

De link met de Volkswagen Transporter wordt dus verbroken – of toch niet? De huidige generatie van die bus, de T6.1, zwaait binnenkort af. Maar VW heeft nog altijd niet aangekondigd of zijn vervanger op hetzelfde MQB-platform als de Multivan (en Tiguan, et cetera) zal worden gebouwd, of onderdeel zal zijn van de commerciële joint venture met Ford en daardoor aan de Transit gelinkt zal zijn.

Een plug-in hybride Volkswagen California

Hoe dan ook: we hebben het hier over de versie waarin je languit kunt slapen. Het feit dat de nieuwe Volkswagen California in de basis een Multivan is, betekent dat hij te krijgen zal zijn met benzine-, diesel- en plug-in hybride aandrijflijnen (in ieder geval in België; in Nederland krijgen we van de Multivan alleen de PHEV-versie). Het betekent ook dat ie aan beide kanten een schuifdeur krijgt.

Ons wordt verteld dat de nieuwe Volkswagen California eind augustus zijn debuut zal maken op de Caravan Salon in Düsseldorf. De productie zou vervolgens in 2024 van start moeten gaan in VW’s bedrijfsautofabriek in Hannover. Z’n prijs zou best eens wat lager kunnen zijn dan die van de huidige California, maar ook weer niet heel veel lager.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie