De T3 is misschien niet de coolste of geliefdste van de Volkswagen Transporters, het was wel de basis voor één van de coolste VW’s ooit: de Transporter T3 Syncro. Al helemaal met vlezige offroadbanden en de originele jaren-tachtig Syncro 4×4-bestickering. Qua coolheid louter geëvenaard door de Golf Country Syncro. Het kost extreem veel zelfbeheersing om nu niet het werk neer te leggen en de verkoopsites af te struinen naar toffe exemplaren. Goed, daarvoor zijn we niet hier.

Offroad-specialist Delta4x4 is aan de slag gegaan met de nieuwe Volkswagen Multivan om de auto net zo op te stoeren als de T3’tjes. Voor nu zijn het nog computerbeelden, maar de onderdelen gaan volgend jaar in productie. De nieuwe Multivan staat op het MQB-personenautoplatform en deelt zijn basis dus niet langer met de Transporter. Een volledige offroader zal deze Golf Allspace niet worden; hij is in Nederland alleen maar leverbaar als plug-in hybride voorwielaandrijver. Wel heeft ie 218 pk en genoeg koppel. Ook kan de stroom uit de PHEV-accu best van pas komen als je diep in de wildernis verzeild raakt.

De Multivan is gunstig geprijsd

De PHEV-aandrijflijn zorgt er wel voor dat de Multivan in Nederland te koop is vanaf 54.400 euro, wat fors minder is dan de vorige generatie Multivan. Bovendien kun je geruisloos over de zandpaden kruipen zonder diertjes uit hun winterslaap te halen. Voor wie liever wil dat humeurige eekhoorns je uitmaken voor hun favoriete snack (‘eikel!’), heeft Delta4x4 een sportuitlaat voor onder je Volkswagen Multivan.

Negen accessoires voor de Delta4x4 Volkswagen Multivan

Delta4x4 zet negen accessoires op de planning voor de tweede helft van 2022. Naast twee velgensets (18 en 20 inch) kun je volgend jaar shoppen voor een liftkit van 40 millimeter, een bullbar, een dakrek, een sportuitlaat, PIAA-verstralers voor op de bullbar, wielkastverbreders en bagagerekken in plaats van de achterste zijruiten. Als het goed is komt er voor andere landen wel een 4Motion-versie van de Multivan. Importeren is dus altijd een optie, als je graag met zeven personen het bos in wilt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)