Het klinkt gek voor een auto die puur ontworpen is als gebruiksvoorwerp, maar de Volkswagen Transporter T6 heeft een hoop fans. Deze trouwe liefhebbers willen niets anders rijden dan het busje van Volkswagen. En vooral deze liefhebbers moeten even bedenken wat ze de komende jaren willen rijden, want volgens Automobilwoche gaat de huidige Transporter T6.1 er al heel binnenkort uit.

Het Duitse platform krijgt van een man in een lange regenjas te horen dat Volkswagen eerder dan gepland de stekker uit de huidige generatie Transporter trekt, die ook wel T6.1 wordt genoemd. De huidige generatie Transporter gaat in de zomer van 2024 uit productie, maar door de populariteit van de bus en alle tekorten zijn alle geplande exemplaren schijnbaar binnenkort al vergeven.

‘We zijn bijna tot het einde van de productie uitverkocht met de T6.1’, zei een anonieme manager van Volkswagen Bedrijfswagens in Duitsland tegen Automobilwoche. ‘Waarschijnlijk zullen we binnen afzienbare tijd de orderboeken moeten sluiten.’ Het Duitse platform denkt dat je vóór de zomer van 2023 je bestelling moet plaatsen, want anders vis je naast het net.

De opvolger van de Transporter T6.1

Overigens is de T6.1 niet de laatste Transporter ooit. Volkswagen werkt samen met Ford voor een opvolger van de populaire bedrijfsbus. De nieuwe Transporter zal de technische basis delen met de Transit, die al onthuld is. Deze samenwerking is al een tijdje aan de gang; de Ford Tourneo is een tweelingbroer van de Caddy en de nieuwe Amarok is een Ranger.

Hoe zit het dan met de Multivan T7?

De Multivan T6 is een Transporter T6 met extra zitrijen en meer zijruitjes. Dit personenbusje is al eventjes uit productie en opgevolgd door de Multivan T7. Dit busje gebruikt niet de Transporter als basis, maar staat op hetzelfde platform als bijvoorbeeld de Golf. Van deze Multivan T7 komt géén bedrijfsbusje. Verwacht dat de nieuwe Transporter er dus helemaal anders uit komt te zien.

Reacties

 • Richard heeft op 9 januari 2024 geschreven:

  Nou inderdaad zeg het is geen Hyundai H 300 ofzo
  Mijn Transporter T6 kost meer dan 70.K
  Incl btw en bpm.
  En vind het verschrikkelijk dat ze met Ford samen gaan.
  Mercedes heeft een fout gemaakt met hun pickup auto dat gewoon een Nissan is met een Mercedes logo die verkocht voor geen meter.
  Hoop dat Volkswagen nog Volkswagen blijft
  Ik heb niet gekozen voor een Ford Transit
  En zal ik ook nooit overwegen, datzelfde geld ook voor een Opel Vivaro of Renault trafic of Nissan
  Denk dat het dan een ram van 1500 wordt of een Mercedes v klasse.

  Reageer
 • Handige harry heeft op 27 februari 2023 geschreven:

  Nogal minachtend Idd.
  Mijn (busje) kost toch €60.000.
  Daar kan je een hele nette personen auto van kopen…
  Menig redacteur die dat niet kan betalen 😁

  Reageer
 • Wilfred heeft op 21 februari 2023 geschreven:

  Hoezo busje ?? Wel behoorlijk minachtend

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)