Kijk, precies waar de mensen om smeekten: nóg een compacte crossover. Ontmoet de Volkswagen T-Cross – de kleinste SUV uit Wolfsburg. Voor de mensen wiens parkeerplaatsen nét te klein waren voor een T-Roc. Zijn design, in ieder geval aan de achterkant, is onderscheidend.

Volkswagen T-Cross? Maar we hadden toch al een T-Roc

De Volkswagen T-Cross is 4.107 millimeter lang en 1.558 millimeter hoog. Dat is groter dan een Polo en kleiner dan een Audi Q2. De VW T-Roc is 107 millimeter langer en 15 millimeter hoger. Hij deelt zijn MQB-AO-platform met de Polo. Je zou dus kunnen zeggen dat ie AO Technology gebruikt, net als 50 Cent en Justin Timberlake.

Met welke motoren komt de Volkswagen T-Cross?

Benzinesnuivers krijgen altijd een 1,0-liter driecilinder. Je kunt kiezen uit 95 pk of 115 pk. De 1,6-liter diesel levert 95 pk. Het vermogen gaat altijd naar de voorwielen via een DSG-bak of een 5- of 6-bak. Kennen we die nog, de vijfbak?

In de kleine verpakking weet Volkswagen toch een boel techniek te proppen. Denk aan rijstrookassistent, remhulp in de stad en een hellingsproefhulpje. Vermoeidheidsherkenning, adaptieve cruisecontrol en parkeerhulp is uiteraard ook te krijgen. Vier USB-poorten houden de millennials gelukkig.

De Volkswagen T-Cross komt in drie uitvoeringen: Basis, Life en Style. Je krijgt altijd led-dagrijverlichting, een boodcomputer, rijstrookassistent en een snelheidsbegrenzer. Hoe groter de stapel flappen, hoe uitgebreider de pakketten worden. Denk aan een draadloze oplader, parkeerhulp, sportstoelen en dikkere 17-inch velgen.

Gooi nog meer afmetingen op me

Vooruit: de wielbasis is 2,65 meter. Achterin kun je 385 liter aan spul kwijt en als je de achterbank een zet geeft, wordt dat 455 liter. Het neerklappen van de achterbank geeft je 1.281 liter. Vermoedelijk ging de surfplank op de foto’s op het dak.

Prijs van de Volkswagen T-Cross

Prijzen van de Volkswagen T-Cross zijn nog niet bekend. Een Polo kost je minimaal 16.221 euro en een T-Roc kost je 26.650 euro. Reken er maar op dat de nieuweling daar ergens comfortabel tussenin gaat zitten. Je kunt hem volgend jaar in de lente verwachten.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie