Ooit was er alleen de Golf R, nu hebben we de Touareg R, de T-Roc R, de Arteon R en voortaan ook de Tiguan R. Wen er maar aan, internet, dit stopt voorlopig niet. De Volkswagen Tiguan R deelt zijn specificaties met de Arteon R, die vorige week verscheen. Dat betekent de Evo4-versie van de bekende 2.0 TSI en in dit geval 320 pk en 420 Nm.

Het vermogen gaat naar alle wielen en een R-Performance Torque Vectoring-systeem verdeelt de power tussen de voor- en achteras, evenals tussen de linker- en rechterwielen. De Volkswagen Tiguan R staat 10 millimeter lager dan zijn burgerlijke broeders en draagt 21-inch Estoril-wielen, met 18-inch remschijven erachter. Een Akrapovic-uitlaat staat op de optielijst.

De bestuurder kan kiezen tussen de modi Comfort, Sport, Race, Individual, Offroad, Snow en Offroad Individual. De R-knop op het stuur zet de auto in de sportiefste modus. Daarnaast monteert Volkswagen een sportstuur en diverse blauwe accenten in het interieur. Klinkt goed, toch? Jammer alleen dat de Arteon Shooting Brake R deze Tiguan direct al overbodig maakt.

Prijs Volkswagen Tiguan R

De prijs van de Volkswagen Tiguan R is nog onbekend. Normaal kunnen we een beetje gokken, maar dat is lastig omdat er nog nooit eerder een Tiguan R is geweest. Hij zal in ieder geval duurder zijn dan de duurste normale uitvoering, die in Nederland 44.619 euro kost. De vorige Golf R kostte al 55.000 euro, dus verwacht dat daar nog een flink schepje bovenop komt. De vernieuwde Tiguan komt in oktober naar de dealers. De Volkswagen Tiguan R zal wellicht iets later volgen.

Advertentie

Reacties

  • lucia heeft op 24 maart 2021 geschreven:

    goedendag meneer kan ik van u deze auto lease of kopen .

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie