Het blijft vreemd dat een merk dat zoveel gedoe voorgeschoteld kreeg over dieselmotoren, een belangrijk model als Volkswagen Touareg uitsluitend met de haatbrandstofmotor leverde. Wat de overweging was, is niet helemaal bekend. Maar als het door de WLTP kwam, is het al helemaal bijzonder dat ze uitgerekend de dieselmotoren er wél doorheen kregen.

Het maakt nu allemaal niets meer uit, want de Volkswagen Touareg 3.0 TSI is hier. Het is de eerste Volkswagen Touareg met benzinemotor van deze generatie die je kunt kopen in Nederland. Kijk naar de specificaties en je bent al snel geneigd om de Touareg zijn ontijdigheid te vergeven – want ergens aan de achterkant stopte Volkswagen een pepertje naar binnen.

Volkswagen Touareg 3.0 TSI: de specificaties

De 3,0-liter TSI V6 stuwt 340 pk en 450 Nm koppel via een DSG-bak naar alle wielen. De vierwielaandrijving is permanent. In 5,9 seconden schiet de Volkswagen Touareg met benzinemotor naar de 100 km/u. Menig voorwielaangedreven hot hatch houdt dat niet bij. De topsnelheid is een Duitse 250 km/u die door een begrenzer is afgeregeld.

Volkswagen Touareg 3.0 TSI: de prijs

De Volkswagen Touareg met benzinemotor kost je in Nederland minimaal 91.625 euro. Dat is 10.500 euro duurder dan de voordeligste dieselmotor met 231 pk en 500 euro duurder dan de dieselversie met 286 pk. Uiteraard kun je ‘m lekker spekken met leuke opties als een 15-inch display (standaard 12 inch) en actieve achterwielbesturing en luchtvering.

Slimme lampen

De matrix-verlichting dirigeert 128 leds per koplamp op basis van stuuruitslag, snelheid, GPS-data en signalen van de voorste camera. De koplampen kunnen zelfstandig andere mensen gericht waarschuwen met lichtflitsen als er gevaar dreigt.

Alternatieven voor de Volkswagen Touareg met benzinemotor

Er zijn zat alternatieven te bedenken. Wat dacht je van de Volvo XC90 T8 voor 81.485 euro? Dan heb je 390 pk tot je beschikking en maak je de ijsbeertjes erg blij met je elektrische kilometers. Als je iets kleiners ook oké vindt, kun je gaan voor een Land Rover Range Rover Velar. Of doe eens mal en koop een Jeep Wrangler Unlimited voor 86.000 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie