In Genève stelt Volkswagen volgende maand de compleet nieuwe Touareg voor. Ze lijken zich beseft te hebben dat de vorige iets te groot en te zwaar was om er het label ‘milieuvriendelijk’ op te kunnen plakken, dus is deze Touareg kleiner, ruim 200 kg lichter en zo’n 20% zuiniger dan zijn voorganger. En dat niet alleen: vanaf dag 1 zal hij ook als hybride te krijgen zijn.

De Touareg Hybrid krijgt naast zijn elektromotor een benzine-V6. Volkswagen belooft een gemiddeld verbruik van 8,2 l/100 km. De andere zuinige optie, de 3.0 TDI, doet 7,4 l/100 km. De Wolfsburgers melden trots dat deze twee Touaregs hiermee de zuinigste grote Europese SUV’s zijn. Dat is een mooie titel, nietwaar? Maar uiteraard komen er ook grotere motoren beschikbaar, zoals de bekende 4.2 V8 TDI.

Ook nieuw is het feit dat de Touareg nu met twee verschillende 4WD-systemen geleverd kan worden. Standaard is 4Motion, het bekende systeem met een Torsen-sperdifferentieel. Maar je kunt ook kiezen voor 4XMotion, met lage gearing en differentiëlen die volledig op slot kunnen. De klimhoek schiet hiermee omhoog van 31 naar 45 graden. Heb je dit niet nodig op de oprit in Almere, dan bespaar je met 4Motion weer een beetje brandstof.

Meer info volgt in Genève, en al in april staat de nieuwe Touareg bij de dealer.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie