De Volkswagen Up wordt met veel bombarie in Frankfurt gelanceerd. Zowel binnen als buiten de poorten van het tentoonstellingscomplex is er geen ontkomen aan. Volkswagen doet alsof ze iets nieuws hebben uitgevonden, maar vergeten even heel veel andere, niet Duitse concurrenten.
 
Dat de Up niet lang in z’n uppie zal blijven, bewijzen maar liefst zes concepten op dit nieuwe model. Lekker raggen over het strand doet je met de Buggy Up in knal oranje en 18 inch wielen. Je hoeft niet bang te zijn voor opspattend water, het interieur is volledig waterdicht.
 
Serieuzer oogt de CrossUp, die al meteen laat zien hoe de vijfdeursvariant van de kleine VW eruit gaat zien, Die mogelijk wordt in tweede instantie nog wat stoerder gemaakt. De Up Azzura Sailing Team raakt bijna letterlijk kant nog wal en kan alleen worden gebruikt om op boulevards te paraderen. Daar maken andere merken veel leukere modellen voor.
 
Het rijtje wordt compleet gemaakt met de snelle GT Up goed voor 100 pk, de uiterst zuinige Eco Up die in 2012 debuteert en de E-Up, de elektrische versie die ook uiteindelijk in de showroom zal belanden. Deze heeft een piekvermogen van 82 pk en een koppel van 210 Nm.
Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie