Cupra wil auto’s verkopen aan mensen die niet hetzelfde willen rijden als hun ouders en grootouders. Deze jongere doelgroep snuffelt nu vooral bij nieuwe merken als Tesla en Polestar en de Volkswagen Groep wil ze met het Spaanse merk daar wegplukken.

Dus hoe trek je een jongere doelgroep aan? Met het woord urban, dat weet iedereen. En als genadeslag plaatsen ze een blikje energiedrink in de middenconsole op de persfoto’s van deze Cupra UrbanRebel. Het is één van de drie nieuwe modellen die Cupra voor 2025 gaat uitbrengen. De andere twee luisteren naar de namen Tavascan en Terramar.

Cupra UrbanRebel

De Cupra UrbanRebel is het echte nieuws van vandaag. Dit kun je zien als de opvolger van de Seat Mii. Hoogstwaarschijnlijk komt Seat zelf niet met een opvolger van de VWn Up-tegenhanger, omdat Cupra dat stokje overneemt. Hij is overigens wel 40 centimeter langer dan een Up of Mii.

De Cupra UrbanRebel is 4,03 meter lang en krijgt 226 elektrische pk’s op de voorwielen. De 0-100-tijd is daarmee slechts 6,9 seconden en de topsnelheid is 440 km/u. Oh, geintje – dat is de actieradius. De Volkswagen ID.1, de opvolger van de Up, zal op hetzelfde MEB Small-platform staan, net als de elektrische opvolger van de Skoda Citigo.

Cupra Tavascan

De Tavascan kon je in 2019 voor het eerst zien. Het is een volledig elektrische SUV die de ingewanden deelt met de Volkswagen ID-serie. Deze nieuwe Cupra verschijnt in 2024. Verwacht zo’n 200 tot 300 pk en een actieradius van 300 tot 500 kilometer.

Cupra Terramar

De Cupra Terramar wordt een plug-in hybride met een elektrische actieradius van zo’n 100 kilometer. De naam is een verwijzing naar Autòdrom de Sitges-Terramar, een voormalig circuit waar Cupra een aantal jaar geleden het merk lanceerde. De SUV wordt 4,5 meter lang en wordt gebouwd in de Audi-fabriek. Zo rond 2024 moet hij verschijnen.

Cupra Leon, Formentor en Born worden vernieuwd in 2025

Cupra hintte er bij de onthulling van de bovenstaande modellen al naar dat de huidige modellen in 2025 een opfrisser krijgen. De Leon, Formentor en Born krijgen dan ongetwijfeld een nieuwe neus die in lijn is met het design van de bovenstaande modellen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)