Bel je moeder en maak haar blij dat je eindelijk de doos zooi komt ophalen die al jaren op je oude slaapkamer staat. Alles wat vroeger cool was, maakt een comeback, dus graaf die Tamagotchi en Flippo’s maar uit. Ook de MPV (of het personenbusje) begint weer cool te worden met auto’s als de Dacia Jogger (ja, cool.) en de VW ID. Buzz. Ook Volvo komt binnenkort met een elektrische MPV.

Volgens Car News China onthult Volvo dit jaar nog een volledig elektrische MPV. Hiervoor gebruikt het Zweedse merk het SEA-platform van moederbedrijf Geely. Op dit platform staat bijvoorbeeld ook de bijzondere Zeekr 009, die je in de galerij hierboven ziet. Het busje van Zeekr heeft een werkelijk gigantische 140-kWh batterij en bijna 550 pk. De 0-100-tijd is 4,5 seconden.

Of de MPV van Volvo ook zo’n grote batterij krijgt, is niet bekend. Ook kunnen we ons voorstellen dat ze wat rustiger doen met het vermogen. Ach, wie weet komt er dan ook nog een Polestar-busje met 550 pk. Wat ons betreft zeer welkom, want snelle SUV’s hebben we al genoeg, maar met een snelle MPV (zoals de Opel Zafira OPC) moeten we het al een tijdje zonder stellen.

Komt de MPV van Volvo naar Nederland?

We verwachten dat de elektrische personenbus van Volvo op de eerste plek voor China bestemd is. Maar wie weet, als de Volkswagen ID. Buzz een enorm succes blijkt in Europa, zullen Geely en Volvo daar vast een concurrent voor willen neerzetten. Mocht je voor die tijd een gestoorde zevenzitter zoeken met een stekker, dan heeft Tesla een Model X Plaid met zeven zitplaatsen en 1.020 pk voor je.

Reacties

 • Maarten heeft op 20 januari 2023 geschreven:

  Volvo is Chinees, maar dit lijkt ook Chinees design. Spuuglelijk. Maargoed voor sommigen natuurlijk wel mooi design

  Reageer
 • calmar heeft op 20 januari 2023 geschreven:

  Tjonge …..Alsof de mannen van Top gear olv Jeremy clarckson m zelf in elkaar hebben geschroefd met die traanplaat als grill.

  • frederik heeft op 4 maart 2023 geschreven:

   Dit is echt absurd lelijk

   Reageer
  Reageer
 • Laat maar in China heeft op 20 januari 2023 geschreven:

  Lijkt op een Honqqi of hoe die troep ook mag heten.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear