Een SUV of crossover sportief noemen, is voor menigeen vloeken in de kerk. Maar auto’s als de BMW X5 M en X6 M bewijzen dat het toch mogelijk is een dergelijke kolos stugger en sneller te maken voor, nou laten we zeggen, minimaal een sportief gevoel.
 
Volvo pakt de XC60 aan in dezelfde richting met een R-Design uitvoering. Dat begint al meteen bij het uiterlijk, dat duidelijk te herkennen is aan de mat zilveren accenten (o.a. de spiegelbehuizing), dubbele chromen uitlaatpijpen en vijfspaaks 18 inch wielen (20 inch als optie).
 
Verder is de hele auto in de carrosseriekleur gespoten en zijn de matzwarte delen ook van verf voorzien. Volgens Volvo geeft dit het optische effect dat de auto lager op het wegdek lijkt te staan, terwijl de bodemvrijheid juist identiek is gebleven.
 
Technisch worden er stuggere dempers ingezet en is de besturing aangepast, waardoor de communicatie met het wegdek directer is geworden. En dan in het interieur nog wat aluminium panelen en gewijzigde stoelen alsmede de nodige R-logo’s en de XC60 R-Design is compleet.

Reacties

Meer van TopGear