(advertorial)

Er zijn veel concurrenten in het segment waar de XC60 zich bevindt. Toch hebben al die andere auto’s één cruciaal probleem: het zijn geen Volvo’s. Er is namelijk niks te vergelijken met het minimalistische, Scandinavische design.

Binnenin is het alsof je in een naar romig leer geurend grasveld bent gaan liggen, met niets dan rust en vrede om je heen. Zowel vanbinnen als vanbuiten straalt de XC60 één en al rust en comfort uit. Zaken die in een druk leven zeker geen overbodige luxe zijn. En rijd je liever in een sportievere auto? Dan kun je ook kiezen voor de R-Design, die je hierboven op de foto’s ziet.

Comfort vind je ook terug in het rijgedrag van de Volvo XC60. Niet alleen omdat het onderstel oneffenheden in de weg absorbeert, maar je wel de respons en controle geeft om soepel een bocht door te komen. Ook omdat je weet dat je je niet veiliger op de weg kunt begeven dat met een Volvo. Het Zweedse merk heeft dan ook als doel dat er vanaf volgend jaar niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. Met zo’n streven in je achterhoofd, ga je met een fijner gevoel de weg op.

Vanaf 54.995 euro rijd je al in een nieuwe Volvo XC60 met de T4 aandrijflijn. Dit model kun je ook leasen vanaf 769 euro per maand. Rijd je liever in een plug-in hybride? Dat kan ook met de XC60 T8 Twin Engine. Dit model met 390 pk is al van jou vanaf 71.495 euro.

Wil je meer info of even rustig je ideale Volvo XC60 samenstellen? Dat kan allemaal op de website van Volvo.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear