Voor de verandering zijn we een keer erg in ons nopjes met het initiatief van een autofabrikant. Volvo heeft zich namelijk het lot van alle strandwachten ter wereld aangetrokken, en speciaal voor deze helden de XC70 Surf Rescue ontwikkeld.
 
We zien het al helemaal voor ons. Deze Volvo is precies de auto waardoor Pamela Anderson en Carmen Electra zich opnieuw een seizoen in een veel te klein badpak hijsen om in Baywatch badgasten in nood van een wisse verdrinkingsdood te redden. Waardoor televisiekijken voor een groot deel der mannelijke natie voor het eerst sinds jaren weer de moeite waard wordt. Geluid uit en zie het als een prachtige screensaver. Net als die Italiaanse quizzen op RAI Uno. Wat en schoonheden lopen daar in beeld als assistent van een geflipte en hard schreeuwende quizmaster. Oh, we dwalen af.
 
Wat Volvo verder heeft bewogen om een auto voor strandgasten te ontwerpen, blijft overigens onduidelijk. De designer beweert dat hij de XC70 heeft voorzien van speciale herkenningstekens voor een druk strand. Ja, right. Daarbij staat de auto nog iets hoger op zijn wielen om niet bij de allereerste duinpan tot aan zijn assen in het zand te zakken. Maar neem dan een XC90 – lees hier maar. En verder? Omdat een strandwacht het risico loopt tijdens zijn werk nat en vuil te worden, is de bekleding van stoelen en achterbank van neopreen gemaakt.
 
Een bagageruimte vol reddingsapparatuur maakt de boel compleet. Een zuurstoftank, duikflessen, defibrillator, aan alles is gedacht. Toch willen wij nog altijd niet gered worden door iemand in een Volvo. Wij willen Pamela.
 

Reacties

Meer van TopGear