Oude ambulances krijgen al jaren een tweede leven als camper. Je ziet nog weleens een Transporter of zelfs nog zo’n oude Chevrolet ergens op de camping staan waarvan de knalgele lak nog net iets feller is waar de strepen ooit zaten. Wil je iets uniekers? Kijk dan eens naar een oude Volvo V70-ambulance; ook die kun je uitstekend ombouwen tot camper.

De Volvo’s worden door het Zweedse bedrijf Nilsson omgebouwd tot ambulance. In Nederland reden er een tijdje geleden twee XC90-ambulances van de carrosseriebouwer rond, bij wijze van proef. Ook gaaf als camper, trouwens. De ambulance-opbouw is gemaakt van koolstofvezel om het gewicht laag te houden. Alsnog wegen ze trouwens zo’n 600 kilo meer dan standaard. De meeste van deze ambulances hebben hun dienstjaren ook doorgebracht in Zweden.

Het Nederlandse bedrijf Hennes Automobielen uit Nijmegen haalt ze naar Nederland. De blauwe camper dient als voorbeeld wat je met zo’n Volvo V70-ambulance kunt uitspoken. Ze hebben ook XC70’s, maar die zijn wat zeldzamer. Zet er een uitschuifbaak dakje op met een zonnepaneel, bouw er een bed in en maak een gootsteentje achter de schuifdeur. Of hang een tent over de achterklep voor meer ruimte. Deze onderdelen zijn kant-en-klaar te koop.

Wat kost zo’n Volvo V70-ambulance?

Normaal staan er altijd wel één of twee bij de Volvo-specialist op voorraad, maar momenteel zijn de ambulances erg schaars, laat de dealer weten aan TopGear. Voor een V70-ambulance moet je rekenen op zo’n 10.000 euro en voor de nieuwere XC70-ambulances ben je ergens in de buurt van 15.000 euro kwijt. Die prijs is dus nog zonder alle ombouwdelen om er een camper van te maken – en dat kun je zo gek maken als je zelf wilt.

Reacties

 • robert heeft op 15 mei 2022 geschreven:

  Pas op deze wagens kun je niet zomaar op kwart tarief krijgen. De belastingdienst laat ze allemaal persoonlijk inspecteren en nameten!!!!

  De info van deze dealer is onvolledig en te rooskleurig. Het is ons gelukt maar heeft veel stress gekost.

  Dit artikel mist de nodige informatie.
  Onze auto op http://www.sehpopreis.nl

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)