Jane rijdt een Porsche Boxster. En Jane heeft een enorm goed gevoel voor drama. De twee kenmerken blijken een fijne cocktail te zijn. Luister maar: haar Boxster had pas onderhoud nodig, zoals dat gaat. De monteur van het bedrijf besloot een nogal uitgebreide proefrit te maken van 40 kilometer, waarbij hij snelheden tot 143 km/u haalde – op 80-wegen.

Goed, monteur betrapt via dashcam-beelden en ontslagen. Tot zo ver best normaal. Jane, kom er maar in: ‘De auto is bezoedeld door wat er gebeurde. Ik beschouw de auto als beschadigd’, vertelt de mevrouw. ‘Een van mijn buren had de auto kunnen zien en kunnen denken dat ik het was. Mijn reputatie was dan beschadigd. Ik wil er niet meer mee rijden nu ik weet dat iemand er zo gevaarlijk mee gereden heeft.’

Dus wat doen Jane nu? Ze heeft de auto laten overspuiten. Ja, echt. Omdat er één keer te hard in is gereden. Zodat de drie mensen en twee schapen die de Porsche zagen (en echt: een Boxster is niet zeldzaam) haar niet verdenken van het sportieve rijgedrag.

Dat is alsof je je favoriete kroeg laat verbouwen omdat iemand met dezelfde haarkleur daar eenmalig te diep in het glaasje keek. Of ontslag nemen omdat een collega met dezelfde schoenen een keer struikelde.

De joyride

Reacties

  • Max heeft op 23 oktober 2018 geschreven:

    Wat een kut post.
    Jullie kennen haar kant van het verhaal niet..
    Lekker makkelijk conclusies trekken zo.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)