Als wij een oude Porsche Boxster hadden staan, zouden we gaan toeren op zonnige dagen of ‘m ombouwen tot een circuitmonstertje. Wat we niet direct zouden doen, is z’n carrosserie kaal schuren en er een stuk aan vast proberen te plakken. Bij Van Thull Development uit het Brabantse Lith zien ze dat anders. Daar knutselen ze momenteel aan een Porsche Boxster shooting brake.

Porsche heeft zelf nooit een Boxster shooting brake gebouwd, en zal dat ook niet gaan doen. De positie van de motor, vlak vóór de achteras, is de boosdoener. Het levert een hoop problemen op en eigenlijk maar weinig voordelen. Toch deed Van Thull, specialist in carrosseriewerk en composietmaterialen, een poging om deze eerste generatie Boxster van wat extra ruimte te voorzien.

De Porsche Boxster shooting brake is helaas niet langer een cabrio. Van Thull verving de softtop door een op maat gemaakte hardtop die doorloopt tot de achterzijde van de auto. De originele achterlichten zijn vervangen door lampen van de Porsche 991, en ook de zijruiten lijken afkomstig te zijn van een 911. De achterklep ziet eruit als een eigen, unieke constructie. Aan de voorkant zien we dat de typische spiegelei-koplampen werden verruild voor ronde exemplaren, waardoor er nog maar lastig een originele 986 Boxster in te herkennen is.

Van Thulls bijzondere Porsche Boxster shooting brake is voorlopig nog niet klaar, maar we houden het proces in de gaten. Benieuwd hoe hij eruit gaat zien als hij klaar is? Wij ook.

Reacties

  • Henk Janssen heeft op 4 december 2019 geschreven:

    Wauw.. ziet er vet uit zeg!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)