Je kon er op wachten: na de nieuwe Volkswagen Beetle moest de open versie er natuurlijk ook nog komen. Het mag misschien een rare tijd lijken voor een cabrio-introductie, uitgerekend nu de regen met emmers tegelijk naar beneden komt, maar dat valt mee; dit zijn slechts de eerste foto’s – de auto staat pas in maart volgend jaar in de showroom. 

De kap is standaard elektrisch te bedienen. Goed nieuws voor de immer-haastigen onder jullie: dat duurt maar 10 seconden én kan gedaan worden tijdens het rijden, zolang je maar niet harder dan 50 km/u rijdt. Er kan 225 liter bagageruimte mee, niet veel, maar toch weer wat meer dan de 201 van voorheen.

Qua motoren kun je kiezen uit een 1.2 TSI van 105 pk, een BlueMotion Technology-uitvoering (extra zuinig dus, waarschijnlijk fijn voor de bijtelling) van datzelfde apparaat, een 1.4 TSI met 160 pk en de tweeliter met 200 kerngezonde pk’tjes. Dieselen kan ook, en wel met een 1.6 van 105 pk of een 2.0 met 140 pk. Alles (waarschijnlijk met uitzondering van de 1.2 TSI) is er met handbak of DSG-automaat.

De auto is voor het eerst live te zien tijdens de Autoshow van Los Angeles op 30 november, prijzen en andere specificaties worden kort voor de marktintroductie bekendgemaakt.
 

Reacties