Een Engelse mevrouw kreeg deze Mercedes SL500 in 1996 cadeau voor haar verjaardag. Alsof het een afzichtelijke trui was die ze van haar moeder kreeg (die je alleen draagt als de ouderlijke eenheid op bezoek komt), reed ze er 130 hele kilometers mee. Vervolgens parkeerde ze de SL500 in een garage in Londen. Helaas ‘raakte ze de sleutels kwijt’. Nooit gehoord van een reservesleutel? De SL500 bewoog vervolgens geen enkele millimeter meer.

130 kilometer? Echt?

Het verhaal is wat vergezocht, maar volgens veilinghuis Coys is de kilometerstand aantoonbaar. De staat van de SL500 getuigt van zeer weinig gebruik. Een saillant detail is dat de sleutels op de foto’s gewoon (weer) in het contact zitten. Na twintig jaar eindelijk een nieuw setje laten inlezen?

Wat krijgen we dan?

In het volledige pakket zit de prachtige rode Mercedes SL500 met een interieur van leer, een hout/leren stuur, een CD-wisselaar met plek voor zes CD’s en verwarmde voorstoelen. Ben je niet helemaal zeker of je een CD nou moest omdraaien of terugspoelen? Geen zorgen: je krijgt ook de nodige handleidingen en boekjes erbij.

Vermoedelijk brengt de Mercedes SL500 (mét sleutels) 53.000 tot 65.000 euro op tijdens de veiling. (mirror). Waarschijnlijk gaat het heel lang duren voordat je weer een Mercedes SL500 in deze staat tegenkomt. Een exemplaar met minder kilometers kom je nog waarschijnlijker helemaal nooit meer tegen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)