Een groep gezondheidsexperts wil waarschuwingen op de vulslangen bij tankstations plaatsen om mensen te attenderen op de schade die ze veroorzaken door brandstof te verstoken. De stickers moeten net als die op pakjes sigaretten de gebruikers afschrikken. Volgens een wetenschapper moeten de plaatjes choquerend zijn om effect te hebben, zo meldt The Times.

‘Waarschuwingslabels verbinden de abstracte dreiging van de klimaatcrisis met het gebruik van fossiele brandstoffen in het hier en nu’, zegt Dr. Mike Gill. De stickers kunnen bijvoorbeeld zwarte longen of overstroomde gebieden zijn. Het plan klinkt misschien vergaand en als iets dat er toch nooit komt, maar daarin kun je je vergissen.

In delen van Canada bestaan de waarschuwingslabels bij tankstations al en ook in Zweden komen ze in mei, zo meldt Motoring Research. Een voorbeeld van zo’n label in Canada zie je hierboven. Non-profit-organisatie Our Horizon lobbyde voor de invoering van de labels en al in 2015 kwam het plan in Vancouver erdoorheen. Mocht dit ook in Nederland worden ingevoerd, dan hebben we één vraagje: wat nu als je CO2-neutraal tankt?

Reacties

  • Ton heeft op 1 april 2020 geschreven:

    Jajajajaja 1 april

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear