De wankelmotor is nog niet dood, met dank aan EV's

Hoe de wankelmotor gered kan worden door de elektrische auto

Foto('s): MazdaMazda Vision ville d este
Foto('s): TopGear UKMazda RX-7 FD Bathurst
Foto('s): TopGear UKMazda RX-7 FD Bathurst
Foto('s): TopGear UKMazda RX-8 wit
Foto('s): TopGear UKMazda RX-7 FB
Foto('s): TopGear UKMazda RX-7 FB
Foto('s): TopGear UKMazda RX-3
Foto('s): TopGear UKMazda Cosmo 110s
Mazda Vision ville d este
Mazda RX-7 FD Bathurst
Mazda RX-7 FD Bathurst
Mazda RX-8 wit
Mazda RX-7 FB
Mazda RX-7 FB
Mazda RX-3
Mazda Cosmo 110s

We zeiden het als afsluitende boodschap zo’n anderhalf jaar geleden toen we met de Mazda 3 Sedan reden: ‘Hoe meer auto’s Mazda verkoopt, hoe groter de kans dat de RX-9 er komt. Dat wil jij toch ook?’ Mazda bevestigt deze uitspraak nu en geeft direct aan dat de wankelmotor nog niet dood en begraven is.

‘We weten dat elektrische auto’s belangrijk zullen zijn in 2020 tot 2025. Maar elektrische auto’s zijn niet het antwoord op alles’, zegt Wojciech Halarewicz, Vice President of Communications bij Mazda Europe, tegen PistonHeads. Hij denkt dat er nog plek is in de toekomst voor de wankelmotor.

‘Verbrandingsmotoren zullen een belangrijke rol spelen. En als je mij vraagt of ik een wankelmotor bovenaan het gamma wil, dan zeg ik ja. En veel van mijn collega’s ook. We moeten nu zorgen dat de verkopen blijven toenemen om er zeker van te zijn dat we er een [een auto met wankelmotor, red.] kunnen doen in de toekomst.’

Niet alles is elektrisch

Mazda blijft investeren in de verbrandingsmotor met SkyActiv-X. De revolutionaire benzineverbrander komt volgend jaar en moet de toekomst van de plofmotor voorlopig waarborgen. De elektrische auto van Mazda volgt niet veel later. Worden deze auto’s genoeg verkocht, dan ontstaat er vanzelf budget voor een passie-project als de wankelmotor.

En zo zou het zomaar de elektrische auto kunnen zijn die het voortbestaan van de wankelmotor veiligstelt. Al is het na veel teleurstellingen wel een gevalletje eerst zien, dan geloven.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken