Je loopt de hele dag met een knoop in je maag, je kunt niet wachten tot jullie elkaar weer zien en elke minuut samen is geweldig. Jazeker, het bezitten van je droomauto is iets fantastisch. Helaas zijn de leukste auto’s niet altijd even praktisch. Al helemaal niet als je plots rekening moet houden met een tweede persoon in je leven – en op termijn misschien nog een of twee. Dus wat als je besluit dat de kachel in een auto eigenlijk net zo warm aanvoelt als iemand om ‘s nachts tegenaan te kruipen?

Wat kost een relatie?

Eerst een belangrijke vraag: wat kost een relatie eigenlijk? Volgens Smart About Money besteedt 70 procent van de mensen in een relatie zo’n 555 euro per jaar extra. Voor een kleine 14 procent is dat zelfs 3.300 euro per jaar. Mannen zouden overigens meer cadeaus geven aan vrouwen dan andersom.

Zelfs de gierigste minnaar houdt dus al genoeg geld over om zijn auto piekfijn te onderhouden. Na vijf of zes jaar kluizenaarschap kun je een dik aangeklede Multipla kopen, waarmee je meteen je celibaat voor de volgende tien jaar garandeert.

De 14 procent die wél van hun partner houdt – want liefde druk je uit in euro’s – kan na drie jaar een leuke hete hatchback kopen als een Mégane RS, een achterwielaandrijver als een BMW 3-serie of een cabrio, bijvoorbeeld een Mercedes SL. Je kunt ook gek doen en een oude S-klasse, Range Rover Sport of zelfs een oude Cayenne halen. Het geld kun je ook steken in het huren van circuitauto’s op circuits rond de wereld.

En wat als je niet trouwt?

Een gemiddelde bruiloft kost volgens The Perfect Wedding al gauw een aardige 16.830 euro, en dat is nog zonder de huwelijksreis. Laten we zeggen 20.000 euro, en daar kun je een hoop heel leuk tweedehands spul van kopen. Auto’s als een klassieke Lincoln Continental, een Alfa Romeo Giulietta QV, een BMW M135i of een Hyundai Genesis V6. Kijk maar eens op je favoriete verkoopsite, zet het vermogen op 200+ pk en verlies uren van je dag.

En kinderen dan?

Volgens ING kost een kind tot zijn 18e tot wel 90.000 euro. Kijk, dat zijn leuke bedragen. Volgens het Nederlands Jeugdinstituut hebben Nederlanders gemiddeld 1,59 kinderen (dan snap je ook waarop autofabrikanten de maten van sommige achterbanken op baseren). Als gemiddelde Nederlander hou je dus 143.000 euro op zak als je plant om alleen te sterven. Voor dat geld kun je ironisch genoeg een nieuwe, potente gezinsauto kopen: de Audi RS 4 van 126.000 euro.

Maar ook een nieuwe 8-serie Cabrio van 134.000 euro klinkt interessant. De Ford Mustang Bullitt van 121.855 euro komt ook in aanmerking, net als een F-type met 450 pk of een Mercedes-AMG C 63 S. Of geef je volledig over aan het vrijgezelle bestaan en koop een Cayman 4.0 GTS voor 135.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)