De politie in Nederland rijdt echt geen vuurspuwende monsters. De Audi A6 is re-de-lijk vlot, maar voor de rest zijn het verstandige dieseltjes met net aan prima vermogen. Toch is zelfs de traagste politieauto nog altijd sneller dan een Yaris Verso met het zwaartepunt van een hoogspanningsmast. En natuurlijk is de politie met meer, veel meer. Waarom doen mensen in trage auto’s überhaupt de moeite om te vluchten voor de politie? En waarom neem je zo veel risico voor zo’n waardeloze bak? Niet dat je het in een dure of snelle auto wel moet doen, overigens.

Voor de duidelijkheid: er is niets mis met een Yaris Verso. Sterker nog, waarschijnlijk is het een van de verstandigste auto’s die je kunt kopen; oerbetrouwbaar, ruim en een fijne hoge instap. Alleen: als je hem tegenover het leven van een fietser of een scooterrijder zet, dan is het een kansloze vergelijking. In de onderstaande achtervolging door Dordrecht zie je hoe de bestuurder van de gestolen Toyota twee keer bijna iemand van zijn tweewieler rijdt. Gelukkig wordt hij gepakt zonder dat er gewonden vallen.

Kansloze achtervolging in Toyota Yaris Verso

Advertentie

Reacties

  • Burt heeft op 21 november 2021 geschreven:

    Levensgevaarlijke situaties in die achtervolging. Na de eerste 15 seconden had deze auto al geramd moeten worden. Gelukkig zijn er geen fietsers of andere weggebruikers betrokken bij het uiteindelijke ongeluk(je).

    Reageer
  • ~Pho heeft op 20 november 2021 geschreven:

    Dat gekke hoge wagentje houdt het anders nog aardig lang vol tegen een georganiseerde p politiemacht met communicatiemiddelen en getrainde chauffeurs.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie