Ring-veteraan Misha Charoudin neemt je mee voor een betoverende blik op een ijzige Nürburgring. Alleen voor de beelden is het al de moeite waard om even te kijken. Na de ingrijpende werkzaamheden van vorig jaar, omvatten de werkzaamheden voor dit jaar met name snoeiwerk om de zichtbaarheid op de baan te verbeteren. Bijvoorbeeld de heggen na Adenauer Forst zijn een stuk korter dan voorheen. Aan het asfalt of het verloop van de bochten verandert niets.

De bocht na Wehrseifen, de langzaamste en krapste bocht van de Nürburgring en de bocht waarnaar het logo van de Supra is gemodelleerd, krijgt meer rammelstrook om je te waarschuwen als je te wijd gaat. Ook de heggen langs het lange snelle stuk tussen Bergwerk en de Carraciola-Karussell ontvingen een snoeibeurt. Ook diverse bochten op dit snelle stuk, zoals de Mutkurve, krijgen extra rammelstrook voor iets meer uitloop. Bij Eschbach stapt Misha even uit om de rammelstroken van dichtbij te bekijken.

Zaterdag 7 maart en 8 maart 2020 begint het Touristenfahrten op de Nürburgring weer en dan kun je de veranderingen zelf ervaren in je eigen auto. Het weekend daarop, op 15 maart, kun je zelfs rijden op de langeafstandsversie, dus inclusief het stuk van het GP-circuit dat ze de Sprintstrecke noemen. Een rondje Nürburgring kost minimaal 25 euro. Op vrijdag tot en met zondag komt daar 5 euro bij. Je kunt ook een taxi-rit boeken en meerijden met iemand die ervaring heeft.

Werkzaamheden Nürburgring voor 2020

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear