Er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder een idee voor een nieuwe auto van Lego. Dat is ook niet zo verbazingwekkend: Lego liet eerder een Caterham 620R in productie gaan. Nu wil iedereen zijn naam vereeuwigen door middel van de Deense bouwsteentjes. Bovendien zijn wij nog geen auto tegengekomen, die niet nagemaakt kan worden met Lego.

Deze BMW M3 E30 van Lego is het nieuwste idee. Het model moet nog iets opgepoetst worden, maar het project is in ieder geval veelbelovend. De hoogtepunten van deze M3 zijn de slimme handrem, de keuze voor een dakraam (van glas of in de carrosseriekleur) en sturende wielen.

De maker Dani87 kan ook trots zijn op de geweldige vierkante wielkasten. De achterspoiler en het detail onder de motorkap zijn ook om naar huis over te schrijven. Het rode exemplaar – kijk bijvoorbeeld naar de motorkap – is bedoeld om de M3 wat meer een Lego-uitstraling te geven.

We vragen ons onderhand wel af: hoeveel voorstellen voor Lego-auto’s worden te veel? Wil je vooraf een pakket en instructies hebben waarmee je een iconische auto kunt maken? Of is het leuke aan Lego juist dat je zelf kunt uitzoeken hoe je je favoriete auto van steentjes kan maken.

Voor als je nog niet genoeg keuze had: Dani87 heeft ook een idee voor een Ferrari 288 GTO.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear