Hybrides veroverden de wereld van Formule 1 en Le Mans al bijna tien jaar geleden. En nu gaat de schone techniek de viezigheid in. Vanaf 2022 rijden auto’s in het WRC deels elektrisch. Dat maakte de FIA bekend.

Elk team krijgt dezelfde hybride-unit, waarbij de componenten en de software voor iedereen hetzelfde zijn tot in ieder geval 2024. Daarna is er ‘potentie voor meer technische vrijheid.’ Zo kan elk team wennen aan het elektrospul voordat ze ermee gaan klieren.

Daarbij kan het WRC naar een stad bij jou in de buurt komen omdat de nieuwe aandrijflijnen groener en stiller zijn. De nieuwe reglementen zeggen dat ‘het doel is om de auto’s puur elektrisch te laten rijden in steden en een elektrische boost te geven op speciale proeven.’

Vanaf 2022 mogen deelnemers een bestaande auto tweaken of een buizenframe bouwen en delen van straatauto’s overhevelen. Als de WRC-auto’s maar lijken op hun straatgaande tegenhangers. Ook is er een nieuwe optie om grotere auto’s te schalen om ze binnen het reglement te passen. Kom maar door met die rally-Cullinan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)