Mooi nieuws van onze landgenoot Tom Coronel: afgelopen weekend zette hij tijdens het WTCC in Bratislava de tweede race op zijn naam. Hij scoort kostbare WK-punten, en bezet nu de zevende plaats in het algemeen klassement. Hij is hiermee tevens de best scorende BMW-rijder.

Coronel geeft aan dat de auto over het gehele weekend heel constant presteerde. 'Hij voelde lekker aan en deed wat ik wilde, zowel bij het remmen, insturen als het uitaccelereren. Daarmee krijg je ook meer vertrouwen.' Voor het eerst was de ROAL Motorsport BMW 320 TC uitgerust met drie deuren van kevlar en ruiten van kunststof, wat in totaal goed is voor een gewichtsvoordeel van 20 kilo.

In de eerste race van het weekend eindigde Coronel als vijfde, na een gevecht om die positie met Chevrolet-rijder James Nash. In race 2 startte hij vanaf de eerste plaats. Met zijn achterwielaandrijver was hij in het voordeel – de auto's met voorwielaandrijving begonnen op zijn bumper, maar kregen het na een paar ronden moeilijk met hun banden en zakten terug. Het is de eerste WK-overwinning van Coronel buiten Japan.

Is dit het begin van een opmars in het kampioenschap? 'Als het zo doorgaat zie ik zeker kansen voor meer podiumplaatsen. Laten we Japan als eerste op het lijstje zetten, maar wanneer de auto zo is als hij nu was, denk ik dat we de komende vier raceweekends ook zeker goed mee moeten kunnen komen', aldus Coronel.

Zoals gebruikelijk heeft de Nederlander ook van deze WTCC-races een videosamenvatting online geplaatst; bekijk 'm hieronder!

 


 

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie