Een mooi spotje bij een tankstation in midden-Nederland. Hoewel heel Nederland bijna binnen zit, mag deze zeldzame McLaren Senna LM naar buiten om een vers tankje plofwater te kopen. Wat deze oranje Senna extra bijzonder maakt, is dat er via de officiële kanalen van McLaren geen informatie over te vinden is. Toch kunnen we je er het een en ander over vertellen, omdat McLaren heel voorspelbaar is in zijn doen en laten als het gaat om uitvoeringen en benamingen.

Informatie over de McLaren Senna LM is dus schaars, maar het idee is duidelijk. In de jaren negentig had je de McLaren F1, toen de snelste auto ooit gebouwd. Toen McLaren daarmee wilde racen, bouwden ze de GTR. Daarvan pakten ze weer elementen voor een speciale straatauto, de papaja-oranje McLaren F1 LM. En nu de McLaren Senna en de McLaren Senna GTR er zijn, is er maar één logisch vervolg. Naar verluidt bouwt de subdivisie MSO twintig exemplaren van de LM, die ook Le Mans Edition wordt genoemd.

Hoe snel is de McLaren Senna LM?

De precieze specificaties van de McLaren Senna LM zijn niet bekend. De niet-zo-reguliere Senna haalt 800 pk en 800 Nm uit een biturbo-V8. Bij de LM zal dat niet heel anders zijn. De voorspatborden krijgen extra koelsleuven en de velgen zijn geïnspireerd op de F1 LM van weleer. De 0-100-tijd zal minder dan 3 seconden zijn en de topsnelheid ligt tegen de 340 km/u. Diverse bronnen melden een vanafprijs van 1,4 miljoen euro, zonder belastingen. En ja, hij komt in aanmerking voor een kenteken.

Deze McLaren Senna LM is uitgevoerd in Papaya Orange. Die kleur wordt al sinds 1968 geassocieerd met McLaren en ook het F1-team racet ermee. De zeldzame Senna werd gesnapt bij Shell De Wetering, op een steenworp afstand van Louwman Exclusive. We belden de dealer en importeur met de vraag of de auto al verkocht is en of ze konden verklappen of hij in Nederland blijft. Het enige wat ze konden prijsgeven, is dat deze McLaren Senna LM niet in de showroom komt te staan. Als we meer info hebben, vullen we dit artikel aan.

Foto’s: Shell De Wetering

Reacties

  • Thijn heeft op 19 maart 2020 geschreven:

    Hij is van muc.collector op instagram als het goed is

    Reageer
  • TG heeft op 18 maart 2020 geschreven:

    Denk dat ie al verkocht is (“komt niet in de showroom te staan”) en iemand gaat er even de weg mee op nu het zo rustig is daar.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)