In één klap (tegen de muur) werd Ross Chastain wereldberoemd. In de laatste ronde van de kwalificaties voor de NASCAR-finale zette hij zijn Chevrolet tegen de muur, hield zijn rechtervoet naar beneden en pakte door het racegame-trucje vijf plekken. De actie bezorgde hem een plekje in de finale van NASCAR en een plekje in de geschiedenisboeken. Chastain zegt nu dat het bij een eenmalige actie blijft.

De laatste race in het NASCAR-seizoen werd afgelopen weekend verreden op de raceway in Phoenix. In aanloop hiernaartoe werd Chastain door Road and Track gevraagd naar zijn bizarre actie: ‘Om eerlijk te zijn, was het niet prettig. Ik bedoel, je schraapt en stuitert tegen de muur. Ik crashte hem met succes; het is denk ik de langste crash die ik ooit heb gehad, maar het was bijna een domme zet.’

Verschillende NASCAR-coureurs lieten tijdens de actie over de boordradio weten dat ze wel respect hebben voor de wallride. Toch zit er volgens Chastain geen herhaling aan te komen. ‘Ik weet het niet. Het was een wilde rit in de auto en ik plan niet om het nog eens te doen. […] Ik ben gewoon blij dat het werkte en voel er weinig voor om het nog eens te doen’, zegt Chastain.

Wat het Chastain opleverde

In de laatste NASCAR-race van het seizoen startte Chastain door zijn actie op plaats 25. Na 312 rondes eindigt Chastain als derde op anderhalve seconde achterstand op winnaar Joey Logano. Daarmee komt Chastain zes punten te kort voor het kampioenschap.

De wallride leverde hem dus uiteindelijk een tweede plaats in het kampioenschap op. Bovendien zal het een actie zijn waar fans het nog lang over zullen hebben. Van Chastain komt er dus geen vervolg, maar wie weet dat een andere coureur geïnspireerd raakt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie