Het WRC-team van Hyundai rijdt dit weekend tijdens de Rally van Kroatië in een speciale kleurstelling. Dit om een eerbetoon te brengen aan Craig Breen, de rallycoureur van Hyundai die tijdens de shakedown verongelukte. Afgelopen week werd zijn uitvaart gehouden in zijn thuisstadje Waterford. De vrienden en familie van Breen waren het erover eens dat de coureur had gewild dat het team zou blijven racen.

En daarom gaat Hyundai dat ook doen. Ze sturen twee auto’s eropuit in Kroatië, in plaats van drie. Rivaal Toyota geeft uit respect naar de concurrent niet drie, maar twee auto’s aan voor de puntentelling. De teambaas van het rallyteam van Hyundai is Cyril Abiteboul, die je misschien nog kent als teambaas van het F1-team van Renault. Hij noemt Breen ‘een geweldig persoon’ en bevestigt dat er ‘een aantal initiatieven’ zijn om Breen te eren.

Het ongeluk van Breen

Voor het eerst vertelt Hyundai wat er gebeurde tijdens het ongeluk van Breen. Blijkbaar waren de omstandigheden glad en gleed de Hyundai ‘op relatief lage snelheid’ van de weg. Daarna botste hij tegen een houten hek aan. Een paal ‘drong de cabine binnen door het raam aan de bestuurderszijde’. De rallycoureur van Hyundai werd nog wel naar het ziekenhuis gebracht, maar de gedachte is dat Breen ‘onmiddellijk’ is overleden. Co-piloot James Fulton bleef ongedeerd.

‘Hyundai Motorsport en de FIA werken samen om alle onderdelen van het incident te onderzoeken. Voor zover we weten, was er geen enkel probleem met enig onderdeel van de auto, de banden of de veiligheidsuitrusting. De lokale politie heeft ter plekke een proces-verbaal opgemaakt’, zegt Abiteboul.

Eerbetoon aan Craig Breen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)