Dit weekend gaat een nieuwe seizoen van het World Rally Championship van start. Voor de eerste rally rijden de coureurs en hun navigators in de bergen in Monte-Carlo. De video van de testdagen onderaan deze pagina geeft een mooie indruk van wat je kan verwachten. Geef toe: ergens is het wel zonde dat de rallysport niet meer zo leeft in Nederland.

Het doel is om zo snel mogelijk van punt A naar punt B te komen over een afgezette baan. Hoe de coureurs dat doen, interesseert de wedstrijdleiding weinig. Track limits zijn niet nodig, want een greppel van meters diep weerhoudt de coureurs er wel van te veel af te snijden. En het zijn dan misschien geen grote motoren, wat ons betreft klinken de rallymonsters heel aardig.

Deze auto’s doen mee aan WRC in 2023

Er doen in 2023 maar drie type auto’s mee: de rallyversies van de Hyundai i20 N, Ford Puma en natuurlijk de Toyota GR Yaris. In totaal zijn er dertien auto’s. Om de rally’s live te kunnen kijken, heb je een abonnement. De prijzen zijn wel fors: 10,99 euro per maand of 99,99 euro voor een heel jaar. Een F1 TV-abonnement is goedkoper. In België kun je trouwens ook kijken via de zender RTBF.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)