En dan nu, live uit Dunsfold…
 
We lieten de Range Rover Evoque alle uithoeken van de wereld zien in onze vierdelige test. Nu zijn we tijdens een opnamedag op het TopGear-testcircuit en lokken we onze tv-gastheren naar buiten met een smakelijk hapje.
 
In een smerig hoekje van het TopGear-productie­­­­­­­­­­­­­­kantoor brengen de tv-jongens een paar belangrijke veranderingen in het script aan. Clarkson heeft een bloemkool getekend, Richard heeft thee geknoeid over blad vier. En er ontstaat veel tumult als een rood ruimteschip bij de deur neerstrijkt. De Evoque is bij de studio aangekomen, terwijl het zonlicht op zijn glanzende snuit weerkaatst.
 
Jeremy komt als eerste naar buiten en bewondert door de wasem van zijn koffie de indrukwekkende achterkant. ‘Nou, Victoria Beckham heeft goed werk verricht’, zegt hij. ‘Een dergelijk keurmerk voor auto’s kun je alleen maar van een Spice Girl krijgen.’ Hij trekt het bestuurders­portier open en neemt een kijkje binnenin. ‘Het ziet er hier echt als een Range Rover uit’, zegt hij. ‘Maar mijn God, wat is het krap achterin. Het lijkt wel een tweezitter. Eigenlijk kan dat me niet schelen. Als je ruimte wilt, koop dan de vijfdeurs.’
 
De volgende is Hammond. Hij springt achter het stuur en wijst naar het dashboard. ‘Ik verwachtte na het instappen helemaal overdonderd te zijn’, zegt hij. ‘Maar het interieur is echt heel gewoontjes. En het is niet geschikt voor honden, maar daar is ie ook niet voor. Ik zou ‘m niet verkiezen boven een Defender – maar niemand die er een koopt zal zich het hoofd breken over die keuze. Van buiten ziet hij er geweldig uit.’
 
James begint met een voorsprong. Hij heeft in Nevada al in de auto gereden, voor de televisie-uitzending, maar dit is zijn eerste keer in de driedeurs versie. ‘Hij ziet er heel, heel goed uit, zelfs in deze rode uitvoering’, zegt hij. ‘De vijfdeurs is niet erg anders, qua uiterlijk. En ik vind dat ie erg lekker rijdt, wat uiteraard te danken is aan mevrouw Beckham.’ Indruk maken op deze drie heren is geen sinecure. Dat ze het eens zijn, is zo goed als onmogelijk. Maar voor één keer zijn drie één geworden. Bij deze korte kennismaking lijkt de Baby Rangie het helemaal gemaakt te hebben.

Reacties