Het is heerlijk Brits zomerweer als de 1e vrije training van Groot-Brittannië begint. Dat betekent dat het regent en de coureurs op de intermediate banden de baan op moeten om hun eerste rondjes te rijden. Dat maakt het voor Mercedes moeilijker om hun nieuwe upgrades te testen.

Sommige coureurs proberen een rondje Silverstone te rijden, maar er zitten geen serieuze rondes bij. Na een kwartiertje keert iedereen terug naar de pitstraat om te wachten totdat het circuit opdroogt. Hamilton stapt bijvoorbeeld uit zijn auto en neemt uitgebreid de tijd om de Britse fans te begroeten.

Het regent niet zo hard dat de auto’s het water niet aan kunnen op het asfalt. Maar in deze wisselende omstandigheden kunnen de teams geen relevante data verzamelen. Als ze veel ronden afleggen lopen ze enkel onnodig risico en slijten de onderdelen van de auto ook onnodig. Daarom zien we weinig actie in deze training.

In de laatste minuten komen er toch nog een paar coureurs de garage uitrijden. Hamilton gaat zelfs op de zachte banden naar buiten, gevolgd door een paar andere coureurs. Het is echter te nat voor Stroll, want hij eindigt de training in de grindbak.

1e vrije training van de GP van Groot-Brittannië 2022

  1. Valtteri Bottas
  2. Lewis Hamilton
  3. Carlos Sainz
  4. Charles Leclerc
  5. Mick Schumacher

Hoe laat begint F1 op Silverstone?

Vrijdag 1 juli 2022
2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 2 juli 2022
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 3 juli 2022
Race: 16:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)