Als het licht in de pitstraat op groen gaat voor de 1e vrije training van de GP van Oostenrijk 2022 rijden veel coureurs gelijk de baan op. Omdat dit een weekend met een sprintrace is, krijgen de coureurs maar één uur om te trainen voordat de kwalificatie begint.

Het harde werken in deze training wordt al na twintig minuten onderbroken. Norris zegt tegen zijn team dat er rook onder zijn stoel vandaan komt, dus hij moet snel zijn McLaren langs de kant van de baan zetten en uit zijn auto springen. Dat zorgt voor een rode vlag.

De sessie gaat door

Na de onderbreking kunnen de auto’s weer verder. Max Verstappen rijdt dan de snelste tijd van de sessie. Hij heeft daarmee een voorsprong van ruim twee tienden op de Ferrari van Charles Leclerc. Daarachter komen de Mercedessen van Russell en Hamilton.

Vooral aan het eind van de training heeft Max moeite met het verkeer op de baan. Meerdere keren rijden collega’s in de weg als de Nederlander met een snelle ronde bezig is. Maar ook een tweede rode vlag, die door wordt veroorzaakt door stukken rubber op de baan, kunnen niet voorkomen dat Verstappen de snelste ronde rijdt.

Later vanmiddag gaan we zien of Verstappen dit tempo vast kan houden in de kwalificatie. De auto’s gaan dan ook al in parc fermé, wat betekent dat de teams niks meer mogen aanpassen aan de auto’s. Ook mogen andere teams dan niet aan spoilers van auto’s zitten.

1e vrije training van de GP van Oostenrijk 2022

  1. Max Verstappen
  2. Charles Leclerc
  3. George Russell
  4. Sergio Pérez
  5. Lewis Hamilton

Hoe laat begint Formule 1 in Oostenrijk?

Vrijdag 8 juli 2022
Kwalificatie: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 9 juli 2022
2e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur
Sprintrace: 16:30 uur – 17:30 uur

Zondag 10 juli 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)