Nog voordat de 1e rondetijden in beeld staan, gaat het al bijna mis bij Aston Martin. Vettel draait de garage uit en schiet daar bijna tegen een andere F1-auto aan die in de pitstraat rijdt. Het gaat allemaal goed en beide coureurs kunnen het circuit betreden tijdens de 2e vrije training van de GP van Canada.

Je ziet Perez duidelijk de grenzen opzoeken en kort na elkaar twee keer zijn remmen blokkeren en iets doorschieten. Precies de reden waarom er trainingen zijn. Hamilton blijft langer binnen terwijl zijn team druk sleutelt aan de auto. Modificaties aan de vloer moeten het stuiteren verminderen zonder dat de auto omhoog geschroefd moet worden. Pas na bijna een kwartier komt de zevenvoudig kampioen naar buiten.

Ferrari stuitert meer dan in de 1e training

Sainz meldt over de radio dat het porpoising juist erger is geworden dan in de 1e training. De doorgevoerde wijzingen tussen de trainingen hebben duidelijk niet het gewenste effect. De helmcamera geeft ook een bijzonder bibberig beeld.

Mercedes-coureur Russell meldt dat zijn auto ook stuitert in bocht negen. Ook op de rechte stukken zie je de Mercedi nog duidelijk op en neer bewegen. Aan het einde van de sessie meldt Hamilton dat er met zijn auto ‘niet te rijden’ valt.

Een leeg blikje zorgt voor een virtual safetycar

Met 37 minuten te gaan verschijnt er ineens een virtual safetycar. Een blikje cola light is de boosdoener. In de 1e training zagen we al wat loswaaiend vuil kan veroorzaken. De safetycar duurt een klein ogenblik waarna de coureurs weer het pedaal in mogen drukken.

Bottas komt niet goed weg

Na een halfuur heeft Bottas nog geen enkele tijd neergezet. Problemen met de versnellingsbak zorgen ervoor dat de Finse coureur telkens terug de garage in moet. De auto gaat telkens in de anti-stall, wat er voor moet zorgen dat de auto niet afslaat. Uiteindelijk stapt hij uit de auto en zijn sessie zit erop.

Max Verstappen blijft ondertussen zijn tijden verbeteren. Ondanks het verergerde stuiteren van de Ferrari’s, zet het team goede tijden neer. Leclerc zit 0,081 seconde achter Verstappen. Dat wordt dus sowieso spannend tijdens de kwalificatie. Achter de naam van Sainz zien we dan nog 0,225 seconde. Perez, die de broodnodige verdediging moet gaan verzorgen zondag, blijft hangen op elfde plek

2e vrije training van de GP van Canada 2022

  1. Max Verstappen
  2. Charles Leclerc
  3. Carlos Sainz
  4. Sebastian Vettel
  5. Fernando Alonso

Hoe laat begint F1 in Canada?

Zaterdag 18 juni 2022
3e vrije training: 19:00 uur – 20:00 uur
Kwalificatie: 22:00 uur – 23:00 uur

Zondag 19 juni 2022
Race: 20:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)