De baan is kletsnat als de 3e vrije training van de GP van Hongarije begint. Ondanks het risico op een crash zo vlak voor de kwalificatie, wagen de coureurs zich toch op de baan. Tijdens de kwalificatie later vanmiddag gaat het ook regenen, dus dit is de enige kans voor de coureurs om te oefenen op de regenbanden op de Hungaroring.

De regenbanden kunnen op topsnelheid 85 liter water per seconde afvoeren, maar toch regent het zo hard dat de baan nog niet droger wordt. Alonso probeert het nog even op de intermediates, maar hij glibbert en glijdt daarmee over het asfalt. Later wisselt hij daarom weer naar de blauwe regenbanden.

In de tweede helft van de training stopt het met regenen en droogt de baan eindelijk op. Dat is het teken voor veel teams om de groene intermediate banden onder de auto’s te zetten. Ondanks de drogere baan is er nog weinig grip en spint Leclerc. Hij weet zijn Ferrari nog wel uit de muur te houden.

Dat lukt Vettel echter niet. Hij spint en glijdt de muur in waardoor er een rode vlag komt. Na de rode vlag gaan de coureurs steeds sneller. Verstappen rijdt een ronde die hem naar de vierde tijd brengt. Maar Nicholas Latifi rijdt aan het eind van de training de snelste tijd. Hij eindigt deze sessie op P1. Zijn teamgenoot Albon rijdt naar de derde plek.

3e vrije training van de GP van Hongarije 2022

  1. Nicholas Latifi
  2. Charles Leclerc
  3. Alexander Albon
  4. Max Verstappen
  5. George Russell

Hoe laat begint Formule 1 in Hongarije?

Zaterdag 30 juli 2022
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 31 juli 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)