McLaren gaat als eerste naar buiten. De Alpha Tauri van Gasly komt niet zo ver: die vliegt al bij het uitrijden van de pitbox in de fik. Brand is ook een dingetje bij de Haas van Mick Schumacher – bij hem vliegt zijn rechterachterrem in de hens. Beide Ferrari’s laten onmiddellijk zien snel te zijn. Max Verstappen wacht lang en komt bij zijn eerste rondes tussen Leclerc en Sainz terecht op plek 2.

Ook in hun tweede run zijn de Ferrari’s een klap sneller dan de rest; Verstappen kijkt dan weer tegen 0,7 seconde achterstand aan. Hamilton doet het nog niet zo goed als gisteren en moet Magnussen en Bottas vóór zich dulden. Russell weet meer snelheid te vinden en pakt de tweede tijd.

Op 10 minuten van het einde komt Verstappen weer naar buiten en zet de tweede tijd neer, achter Leclerc. Ook bij Hamilton gaat het beter, hij blijft ééntiende achter bij onze wereldkampioen. In zijn laatste run komt Verstappen nog op zevenduizendste van een seconde van Leclerc, en Russell gaat nog even Hamilton voorbij. Maar alles ligt dicht bij elkaar – wordt een spannende kwalificatie!

  1. Leclerc
  2. Verstappen
  3. Russell
  4. Hamilton
  5. Sainz

Hoe laat begint F1 in Spanje?

Zaterdag 21 mei 2022
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 22 mei 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)