Helmut Marko verzekerde de wereld er nog van dat Pierre Gasly stevig op z’n plek zat bij Red Bull, maar waarschijnlijk konden ze er na de vorige teleurstelling niet meer omheen. Alexander Albon gaat naar Red Bull en vervangt de Franse coureur. Gasly mag terug naar Scuderia Toro Rosso.

Als Gasly in de vorige race beter presteerde, waren de kansen op een overwinning voor Max een stuk groter geweest. Dit zou zomaar de druppel kunnen zijn geweest voor Red Bull. De pr-machine van de energiedrankjesfabrikant geeft er een mooie slinger aan: ‘We verkeren in de unieke positie dat we vier coureurs hebben die we kunnen wisselen tussen “het Team” en Toro Rosso.’

De Thais-Britse Alexander Albon mag zich in de tweede helft van het F1-seizoen bewijzen bij Red Bull Racing. Aan de hand van zijn prestaties zal het team beslissen wie er volgend seizoen een stoeltje krijgt naast Max Verstappen. Albon werd vorig jaar derde in het F2-kampioenschap.

Al tijdens de GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps mag de 23-jarige coureur voor Red Bull. Dit seizoen schreef Albon 16 punten op zijn naam. Daniil Kvyat, die vervangen werd bij Red Bull door Max Verstappen, wordt de nieuwe teamgenoot van Pierre Gasly.

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)