Vandaag beginnen de zes testdagen van de Formule 1 in Barcelona. Van alle teams weten we inmiddels hoe hun auto’s eruitzien, behalve van Alfa Romeo. Er was geen ontkomen meer aan voor het team van Raïkkönen en Giovinazzi, maar het waren niet deze twee rijders die de eerste meters mochten maken in de gloednieuwe Alfa Romeo C39. Het is Robert Kubica die als eerst gaat rijden in Alfa Romeo’s F1-auto voor 2020.

De F1-carrière van de Poolse coureur leek in de slotfase van het vorige seizoen tot een einde te komen. Plots kwamen er geruchten over een reserverol in het team van Haas. Uiteindelijk koos hij voor een stoeltje in de DTM, maar hij had nog wat tijd over en hij staat ook op de loonlijst bij Alfa Romeo als testcoureur. Hij stapte vanochtend om 09.00 uur in Alfa Romeo’s F1-auto voor 2020: de Alfa Romeo C39.

De Alfa Romeo F1-auto voor 2020

Zoals we gewend zijn van Alfa Romeo domineren de kleuren rood en wit op de auto. Het grote, wegvallende logo van het team is terug, wat de auto nog herkenbaarder maakt. Afgelopen seizoen had de F1-auto van Alfa Romeo nog een vreemde voorvleugel, maar dit jaar lijkt het alsof het oude Sauber-team voor een wat conservatievere neus heeft gekozen. Natuurlijk mag het Quadrifoglio-logo op de Alfa Romeo ook niet ontbreken. Heb jij hem al gespot net onder de T-cam?

Het laatste kunstje van Kimi?

Wellicht dat we aan het einde van dit seizoen afscheid moeten nemen van een icoon uit de sport (en stiekem onze lievelingscoureur): Kimi Räikkönen. De Finse coureur noteert al 40 jaar levenservaring, waarvan negentien jaar in de Formule 1. Het is dan ook niet gek dat hij (als alles normaal verloopt) het record van de meeste GP’s gaat afpakken van Rubens Barrichello. We hopen dat de Iceman in zijn laatste seizoen nog een aantal keer op de baan kan schitteren, maar ook daarbuiten met zijn geweldige antwoorden in interviews.

Zo klinkt de Alfa Romeo F1-auto voor 2020

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear