'Arrivabene exit, Binotto opvolger'

Maurizio Arrivabene, Formule 1-baas van Ferrari, kan zijn koffers pakken, meldt de Gazetta dello Sport. Hadden ze maar kampioen moeten worden vorig jaar. En de tien jaar daarvoor...

Arrivabene
Arrivabene

Volgens de doorgaans behoorlijk goed geïnformeerde Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport heeft Ferrari haar F1-baas Maurizio Arrivabene ontslagen. Reden zou voornamelijk de tegenvallende resultaten van het afgelopen seizoen zijn.

Arrivabene kwam slecht aan…

Het was al langer rumoerig (was het ooit níet rumoerig..?) in het Italiaanse team. De Scuderia heeft al elf seizoenen geen wereldtitel meer binnen weten te slepen, en dat begint behoorlijk de keel uit te hangen. Ook staken steeds meer ontevreden verhalen de kop op over het leiderschap van Arrivabene (wiens naam letterlijk ‘Komt goed aan’ betekent- dat valt nu ook dus een beetje tegen). Hij zou Vettel vorig jaar te veel aan zijn lot hebben overgelaten.

Opvolger: Mattia Binotto

Arrivabene’s opvolger zou ook al bekend zijn: Mattia Binotto (op de tweede foto rechts naast de inmiddels overleden FCA-topman Sergio Marchionne. Hij is bepaald geen onbekende in het team. Hij is van huis uit ingenieur werkt al sinds 1995 bij Ferrari. Hij is al chef geweest van de KERS-afdeling en van de motorafdeling. Op dit moment is hij de technisch directeur. De 49-jarige Binotto, Zwitser van geboorte, zou al langer op voet van oorlog met Arrivabene leven en het pleit nu in zijn voordeel hebben beslecht. Ferrari zwijgt vooralsnog in alle talen over de geruchten. Maar het heeft er alle schijn van dat Arrivabene supersnel zijn biezen kan gaan pakken.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken