In november vorig jaar waren de Britse media ervan overtuigd dat de deal al rond was. Het hongerige Audi zou McLaren in z’n geheel opslokken, de boel fuseren en lekker de strijd aangaan met Mercedes in de F1. Helaas, dezelfde dag werd dit nog tegengesproken door een statement van McLaren.

Maar waar rook is, is vuur. Of in ieder geval smeult er iets. Het Duitse Automobilwoche meldt nu dat Audi het bod heeft verhoogd en de eisen heeft verlaagd. Ze hoeven niet meer de volledige toko over te nemen, maar alleen het F1-team. Het plan zou dan zijn om vanaf 2026 eigen motoren te leveren. Volgens eerdere geruchten ontwikkelt Audi deze dan samen met Porsche. Porsche zou de motoren aan Red Bull willen leveren.

Audi zou nu een bod van 650 miljoen euro neergelegd hebben. Dit is 200 miljoen euro meer dan voorheen. Zoals bij alle geruchten zou er ‘heel spoedig’ een bekendmaking volgen. De GP van Duitsland zou een mooi moment zijn, maar die is er dit jaar niet. Je zult dus gewoon even geduld moeten hebben. Oh, en neem het bovenstaande plaatje niet al te serieus.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear