Komt een F1-fan bij Audi en vraagt: ‘Gaan jullie al F1 doen?’. ‘Nee’, antwoordt Audi. Een week later komt de F1-fan weer bij Audi met dezelfde vraag. ‘Nee’, antwoordt Audi wederom. Dit gaat een tijdje zo door, tot Audi besluit dan toch maar F1 te gaan doen. Als de F1-fan weer de vraag stelt antwoordt Audi trots: ‘Ja, kijk maar, dit is onze F1-auto!’. Waarop de fan antwoordt: ‘Vies, zeg’.

Je kijkt naar de showauto van Audi waarmee ze de nieuwe deelname in de F1 aankondigen. De F1-auto van Audi draagt de kleuren die we al eerder op elektrische studiemodellen van Audi zagen, zoals die ene e-tron, die andere e-tron en nog zo’n e-tron. Dat komt omdat de aandrijflijnen in de F1 vanaf 2026 een zeer krachtige elektromotor van zo’n 550 pk gaan gebruiken.

Lees ook: Audi stapt officieel in de F1 vanaf 2026

Overigens is deze F1-auto van Audi niet de auto die je gaat zien in 2026. Vooralsnog is Audi alleen nog maar een motorleverancier. Er zijn geruchten dat Audi een fabrieksteam wil, maar daarover is officieel nog niets bekend. Voor het einde van dit jaar gaat Audi vertellen met welk team ze gaan samenwerken. Nu is het wachten op de aankondiging van Porsche.

Update: Alfa Romeo laat in een officieel statement weten dat ze na volgend jaar stoppen met de F1. Er zou dan ruimte zijn bij Sauber om Audi te verwelkomen als hoofdsponsor. Wat het team van 2024 tot 2025 gaan doen, is dan nog even de vraag. Maar alle puzzelstukjes lijken op hun plek te vallen. Start Audi in 2026 met Sauber?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear