In deze speciale kleurstelling staat McLaren dit weekend aan de start van de GP van Abu Dhabi. De laatste race van het seizoen is tevens voorlopig ook de laatste F1-race voor de goedlachse Daniel Ricciardo. Zijn plaats voor volgend jaar is vergeven aan Oscar Piastri, die na een hoop bombarie vertrok van de Alpine-academie naar McLaren. Norris rijdt overigens in dezelfde kleurstelling aankomend weekend.

De vreemde uitdossing van de McLaren MCL36 komt van de hand van kunstenares Anna Maria Aoun, die in de kunstwereld bekend staat als Anna Tangles. Haar werk komt terug op de voorvleugel en zijkant van de F1-auto. Het moet het ‘gevoel van kalmte en focus weerspiegelen waar de coureurs in verkeren’. Maar dat zag je zelf ook wel al toch?

Voorgaande speciale kleurstellingen brachten geluk

Het verleden leert dat een speciale uitdossing voor McLaren niet vreemd is. Denk terug aan de prachtige Gulf-livery waarmee Lando Norris in Monaco een podiumplaats wist te veroveren. Eerder dit jaar reed McLaren ook met een soort cyberpunk-uitdossing waar de F1-auto ook niet lelijker van werd. Daarmee scoorden de McLarens een vierde en vijfde plaats.

Het hele seizoen lang strijdt McLaren met Alpine om de vierde plaats in het constructeurskampioenschap. Na een dramarace in Brazilië staat McLaren 19 punten achter Alpine. Kunnen de lijnen van Tangles een wonder verrichten? We gunnen Ricciardo wel een succesje in zijn laatste F1-race.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie