De radiostilte is doorbroken. Na een langdurige soap rondom F2-kampioen Oscar Piastri, zijn huidige werkgever Alpine F1 en geruchten dat het team van McLaren de jonge Australiër zou inlijven, is de kogel door de kerk. Het CRB (Contract Recognition Board) van de FIA heeft zich over de situatie gebogen en geconcludeerd dat Piastri niet vastzit aan Alpine en een valide contract heeft getekend met McLaren. Minuten later volgde de mededeling dat de F2-kampioen in 2023 voor McLaren zal rijden.

Met het vertrek van Daniel Ricciardo bestaat de line-up van McLaren volgend jaar dus uit Lando Norris en Oscar Piastri. McLaren spreekt van een meerjarencontract.

Oscar Piastri kijkt ernaar uit om bij McLaren van start te gaan

‘Ik sta te trappelen om mijn F1-debuut te maken bij een prestigieus team als McLaren en ben heel dankbaar voor de kans die ze mij gunnen’, zegt Piastri. ‘Ik kijk ernaar uit om hard te werken en samen met Lando het team richting het front van de grid te duwen.’

Teambaas Andreas Seidl zegt erover: ‘Het gehele team verwelkomt Oscar bij McLaren voor het F1-seizoen 2023. Hij heeft al een indrukwekkende racecarrière op zijn naam staan, en we weten zeker dat hij ons samen met Lando kan helpen om een stap dichter bij onze ambities te komen.’ McLaren Racing-CEO Zak Brown vult aan: ‘Met Lando en Oscar hebben we een jonge en spannende line-up met een enorm potentieel, waarmee we er goed voor staan om onze toekomstige ambities te bereiken.’

Piastri kwam kortgeleden in opspraak doordat Alpine, waarvoor hij momenteel in dienst is, aankondigde dat hij vorig jaar voor hen ging rijden – kennelijk zonder dit met hem te overleggen. Piastri ontkende publiekelijk dat hij voor Alpine zou gaan rijden, wat voor een pijnlijke situatie, maar ook voor veel hilariteit zorgde.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)