35.180 bestanden, ruim 52.000 woorden en meer dan 52 uur inspreektijd. Of een ‘stevig boek’, zoals Olav Mol het noemt. Dat is de bijdrage van de F1-commentator aan de nieuwe F1 2020 die 10 juli in de winkels ligt. Voor het eerst in de geschiedenis van het spel kunnen spelers genieten van het Nederlandse commentaar van Mol voor en na de race. Olav Mol sprak de game thuis in vanuit zijn racestoel. Al vóór de GP van Australië begon hij, en tot twee dagen geleden was hij nog bezig met 250 correcties. Zo moest F2-coureur Robert Shwartzman nog worden meegenomen in F1 2020, en ook dat commentaar moet ingesproken worden.

De easter-egg in F1 2020

TopGear spreekt Olav Mol over zijn bijdrage aan F1 2020. We vragen hem of er bekende uitspraken in de game te vinden zijn. Bijvoorbeeld als je in de Red Bull de GP van Spanje wint, of er dan ‘yo hé, yo ho, yo f*cking bizar’ door de speakers galmt. ‘We hebben een zogenaamd easter-egg in F1 2020 gezet. Er zit ergens in de game een Olliemollie-uitspraak. Waar hij zit en wanneer hij naar boven komt, tja, daar kan ik uiteraard niets over zeggen.’ We vroegen nog om een hint, maar waren niet overtuigend genoeg. ‘Als hij al boven water komt – ik denk dat het best lang gaat duren’, vult hij aan.

Dit jaar zou de F1 terugkomen naar het Circuit Zandvoort. Door de coronacrisis ging dat niet door, maar het circuit zit wel in het spel. Hoe voelde het om de GP van Nederland in te spreken? ‘Op het moment dat ik Zandvoort voor de game ging inspreken, was nog niet bekend of Zandvoort dit jaar nog wel door zou gaan. Maar het feit dat Zandvoort uiteindelijk terug was op de F1-kalender vond ik al een mirakel. Vond ik fantastisch. Superknap dat ze het voor elkaar gekregen hebben. Dat het in de game zit, is extra tof. En dat het op dit moment, waar we staan in de wereld, in de game zit, is nog veel toffer. Want je komt in de situatie dat de liefhebber, gamer of amateurgamer met zijn makker Zandvoort kan rijden nog voordat Hamilton, Vettel, Bottas en Verstappen dat gedaan hebben.’

De rondetijd van Olav Mol op Circuit Zandvoort

Op het internet zijn al diverse clips te vinden van Olav Mol die een rondje maakt over Circuit Zandvoort in F1 2020. We vragen hem of hij zijn rondetijd wil verklappen. ‘Ik mag daar niets over zeggen. Straks ben ik in een keer degene die het ronderecord heeft gezet, dan gaan mensen klagen dat ik voorinformatie heb gehad’, grapt hij. ‘Laat de spelers maar gewoon eerst. En als die GP er komt, dan zijn er wellicht een paar die sneller hebben gereden. Dat is superleuk. Het is een unieke situatie dat de fans daar eerder een tijd hebben neer kunnen zetten. Dat is nog nooit eerder gebeurd.

‘Wat ik wel heel tof vindt, is dat er ook een Schumacher Edition komt. Daarbij kun je met mooie oude auto’s van Schumacher rijden, waaronder die fantastische Jordan in dat groen en blauw. Dat vind ik nog steeds een van de allermooiste auto’s die er zijn’, zegt Olav Mol. We vuren een gewetensvraag op hem af: zou hij de versie kopen met Max Verstappen op de cover of toch de Schumacher Edition? Hij denkt even na en antwoordt lachend: ‘Ik heb het grote voordeel dat ik hem niet hoef te kopen.’

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie