Als er één bekende atleet is die uitdraagt hoe het is om een ‘nuchtere Hollander’ te zijn (en nee, Hollander klopt inderdaad niet, want hij komt niet uit die provincies), dan is het Max Verstappen wel. Over het algemeen ‘is het nou eenmaal wat het is’. Bovendien heeft de Nederlander de komende twee races heel andere dingen aan zijn hoofd. Dit is hoe Max Verstappen reageerde op het vertrek van Olav Mol als presentator bij de F1.

Max Verstappen over vertrek Olav Mol

‘Dit is een beslissing van de hele nieuwe organisatie voor volgend jaar, dus ja… Als zij een andere route in willen slaan, dan is dat zo’, zegt Max Verstappen tegen de Nederlandse verslaggevers van Motorsport.com. Hij vult aan: ‘Zo is het leven nou eenmaal. Op een gegeven moment houden bepaalde dingen op en focus je je weer op andere dingen.’ Volgend jaar gaan de rechten van Ziggo naar NENT, dat de races zal uitzenden via streamingdienst Viaplay. NENT koos voor Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk als commentatoren.

Olav Mol nog wel te horen

Voor wie niet zonder de stem van Olav Mol van de F1 kan genieten, is er goed nieuws. De ervaren F1-kenner zal te horen blijven op Grand Prix Radio. Je kunt het geluid van de televisie zachter zetten en de radio tegelijkertijd aanzetten. Luisteren kan via de website van GP Radio of via digitale televisie op kanaal 832. De radiozender is bezig met onderhandelingen om de F1-rechten voor langere tijd vast te leggen, dus waarschijnlijk zal Olav voorlopig nog wel te horen zijn.

Advertentie

Reacties

 • Chris heeft op 7 december 2021 geschreven:

  Als de FIA Hamilton met Mercedes weer wereldkampioen laten worden, zoals ze blijkbaar willen gezien de straffen uitgedeeld aan Max en, schandalig genoeg, geen enkele voor Hamilton die hem van achteren aanreed, dan hoef ik helemaal niet meer te kijken en heb ik ook geen abonnement nodig.

  Reageer
 • Fc grunn heeft op 7 december 2021 geschreven:

  Gewoon vernieuwingen..
  Niks mis mee. Olaf is sowieso niet zo scherp meer . Beste vent hoor. Maar verandering van spijs , doet eten.

  Reageer
 • erwin heeft op 5 december 2021 geschreven:

  ik ga echt niet nog meer betalen voor de tv . het is allemaal al duur genoeg. hihi moeten we zondags maar weer iets nieuws verzinnen

  Reageer
 • Peter heeft op 4 december 2021 geschreven:

  Ik doe mee met de boycot…prima idee. Lekker ouderwets de radio aan. En gelijk heb je, die man verdient veel meer dan dit! Olaf = F1.

  Reageer
 • Shark heeft op 4 december 2021 geschreven:

  Gewoon de boel boycotten van die nieuwe zender.dan maar een jaartje minder f1 kijken. En na een jaartje komt het vanzelf weer goed.

  • Gladiator heeft op 5 december 2021 geschreven:

   Gewoon de officiële f1 kopen voor 65 euro per jaar. Kun je alle races zien en heb je ook nog eens veel meer data.

   Reageer
  Reageer
 • Sannie heeft op 4 december 2021 geschreven:

  Hoe kan je zo met mensen omgaan NENT alleen daarom word er idd naar de radio geluisterd olaf Mol IS de formule1 in Nederland en straks ook weer apart moeten betalen voor de f1 denk t niet

  Reageer
 • Marianne heeft op 4 december 2021 geschreven:

  “Nuchtere Hollander” klopt zowiezo niet en niet omdat hij niet uit die provincies komt. Max is geen nuchtere Hollander omdat hij simpelweg uit België komt. Het is overigens raar dat het hebben van een “dubbel paspoort” wel van hem wordt geaccepteerd maar van iemand uit bijv. een noord Afrikaans land niet.

  • Jordi heeft op 5 december 2021 geschreven:

   Hij heeft op zijn 18de zijn Belgische nationaliteit opgegeven. Gaat dus niet op wat je zegt.

   Reageer
  • Mark heeft op 4 december 2021 geschreven:

   Niet zo raar als jou nutteloze reactie. Die zou jij in Afrikaanse ook niet mogen geven.

   Reageer
  • Mark heeft op 4 december 2021 geschreven:

   Max heeft geen strafblad, de helft van de Noord-Afrikanen wel

   Daar zit het verschil in acceptatie

   • Noname heeft op 5 december 2021 geschreven:

    De helft, leer eens tellen 75%.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Peter de Waal heeft op 4 december 2021 geschreven:

  Ok, waar een streamingdienst en géén Olav Mol. Exit F1. Mol heeft F1 hier immens populair gemaakt met zijn deskundige en enthousiaste commentaar, samen met Alard Kalff. Ontzettend jammer. Ook jammer dat Max Verstappen daar zo droog op reageert. .Mol verdient veel meer waardering dan dat. Maar soit.

  • Theo F. heeft op 4 december 2021 geschreven:

   Ik denk dat ze daar ook snel spijt van gaan krijgen. Mol en Plooij hebben toch een sterke vertrouwensband met de heren van dit circus opgebouwd. Bijna elke rijder is positief op de wijze waarop zij geïnterviewd door hun…meestal met een lach.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie