Als er één bekende atleet is die uitdraagt hoe het is om een ‘nuchtere Hollander’ te zijn (en nee, Hollander klopt inderdaad niet, want hij komt niet uit die provincies), dan is het Max Verstappen wel. Over het algemeen ‘is het nou eenmaal wat het is’. Bovendien heeft de Nederlander de komende twee races heel andere dingen aan zijn hoofd. Dit is hoe Max Verstappen reageerde op het vertrek van Olav Mol als presentator bij de F1.

Max Verstappen over vertrek Olav Mol

‘Dit is een beslissing van de hele nieuwe organisatie voor volgend jaar, dus ja… Als zij een andere route in willen slaan, dan is dat zo’, zegt Max Verstappen tegen de Nederlandse verslaggevers van Motorsport.com. Hij vult aan: ‘Zo is het leven nou eenmaal. Op een gegeven moment houden bepaalde dingen op en focus je je weer op andere dingen.’ Volgend jaar gaan de rechten van Ziggo naar NENT, dat de races zal uitzenden via streamingdienst Viaplay. NENT koos voor Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk als commentatoren.

Olav Mol nog wel te horen

Voor wie niet zonder de stem van Olav Mol van de F1 kan genieten, is er goed nieuws. De ervaren F1-kenner zal te horen blijven op Grand Prix Radio. Je kunt het geluid van de televisie zachter zetten en de radio tegelijkertijd aanzetten. Luisteren kan via de website van GP Radio of via digitale televisie op kanaal 832. De radiozender is bezig met onderhandelingen om de F1-rechten voor langere tijd vast te leggen, dus waarschijnlijk zal Olav voorlopig nog wel te horen zijn.

Advertentie

Reacties

 • Chris says at 7 december 2021:

  Als de FIA Hamilton met Mercedes weer wereldkampioen laten worden, zoals ze blijkbaar willen gezien de straffen uitgedeeld aan Max en, schandalig genoeg, geen enkele voor Hamilton die hem van achteren aanreed, dan hoef ik helemaal niet meer te kijken en heb ik ook geen abonnement nodig.

  Reply
 • Fc grunn says at 7 december 2021:

  Gewoon vernieuwingen..
  Niks mis mee. Olaf is sowieso niet zo scherp meer . Beste vent hoor. Maar verandering van spijs , doet eten.

  Reply
 • erwin says at 5 december 2021:

  ik ga echt niet nog meer betalen voor de tv . het is allemaal al duur genoeg. hihi moeten we zondags maar weer iets nieuws verzinnen

  Reply
 • Peter says at 4 december 2021:

  Ik doe mee met de boycot…prima idee. Lekker ouderwets de radio aan. En gelijk heb je, die man verdient veel meer dan dit! Olaf = F1.

  Reply
 • Shark says at 4 december 2021:

  Gewoon de boel boycotten van die nieuwe zender.dan maar een jaartje minder f1 kijken. En na een jaartje komt het vanzelf weer goed.

  • Gladiator says at 5 december 2021:

   Gewoon de officiële f1 kopen voor 65 euro per jaar. Kun je alle races zien en heb je ook nog eens veel meer data.

   Reply
  Reply
 • Sannie says at 4 december 2021:

  Hoe kan je zo met mensen omgaan NENT alleen daarom word er idd naar de radio geluisterd olaf Mol IS de formule1 in Nederland en straks ook weer apart moeten betalen voor de f1 denk t niet

  Reply
 • Marianne says at 4 december 2021:

  “Nuchtere Hollander” klopt zowiezo niet en niet omdat hij niet uit die provincies komt. Max is geen nuchtere Hollander omdat hij simpelweg uit België komt. Het is overigens raar dat het hebben van een “dubbel paspoort” wel van hem wordt geaccepteerd maar van iemand uit bijv. een noord Afrikaans land niet.

  • Jordi says at 5 december 2021:

   Hij heeft op zijn 18de zijn Belgische nationaliteit opgegeven. Gaat dus niet op wat je zegt.

   Reply
  • Mark says at 4 december 2021:

   Niet zo raar als jou nutteloze reactie. Die zou jij in Afrikaanse ook niet mogen geven.

   Reply
  • Mark says at 4 december 2021:

   Max heeft geen strafblad, de helft van de Noord-Afrikanen wel

   Daar zit het verschil in acceptatie

   • Noname says at 5 december 2021:

    De helft, leer eens tellen 75%.

    Reply
   Reply
  Reply
 • Peter de Waal says at 4 december 2021:

  Ok, waar een streamingdienst en géén Olav Mol. Exit F1. Mol heeft F1 hier immens populair gemaakt met zijn deskundige en enthousiaste commentaar, samen met Alard Kalff. Ontzettend jammer. Ook jammer dat Max Verstappen daar zo droog op reageert. .Mol verdient veel meer waardering dan dat. Maar soit.

  • Theo F. says at 4 december 2021:

   Ik denk dat ze daar ook snel spijt van gaan krijgen. Mol en Plooij hebben toch een sterke vertrouwensband met de heren van dit circus opgebouwd. Bijna elke rijder is positief op de wijze waarop zij geïnterviewd door hun…meestal met een lach.

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie