Hoe moet je nou je vrienden vernederen met een potje racen als zij geen console of game-pc hebben? Of misschien nog wel erger, als zij wel een console hebben, maar geen stuurtje? Want als zij met een controller rijden en jij met een stuurtje, dan zullen je vrienden je overwinning altijd toeschrijven aan het feit dat jij de betere spullen hebt. De overwinning zal je nooit gegund worden. Wil je dat iedereen exact dezelfde spullen heeft, dezelfde internetverbinding en dezelfde schermen? Check dan even het F1 Racing Centre in Utrecht.

Vanaf vandaag kun je naar de winkel hobbelen voor F1 2020 Deluxe voor de PlayStation 4, Xbox One of pc. En dat betekent gelijk ook dat F1 Racing Centre vanaf vandaag met de nieuwe game aan de slag gaat. Wat op zijn beurt weer betekent dat jij en je vrienden (familie of collega’s mag natuurlijk ook) op het digitale Circuit Zandvoort kunnen racen in een F1-auto. Voor de lancering van F1 2020 gingen we langs bij het F1 Racing Centre in Utrecht om te kijken of het wat is. Of kun je beter het geld op zak houden en gaan karten?

Het F1 Racing Centre zit in The Wall bij Utrecht, wat een klein stukje verwijderd is van de grote glazen showroom van Louwman Exclusive aan de A2. Eenmaal binnen word je gelijk geconfronteerd met een indrukwekkende opstelling van simulatoren. Er zijn drie grids van 20 PlaySeats met Fanatec F1-stuurtjes en elk hun eigen scherm. In principe kun je dus een volledige startopstelling namaken, waarbij je even onderling moet uitvechten wie er in de Red Bull van Verstappen mag rijden. Oh, en in principe zit er in deze modus geen verschil tussen de auto’s qua wegligging of prestaties.

Racen op Zandvoort bij F1 Racing Centre

De stoel, het stuur en de pedalen zijn allemaal instelbaar, dus ook langere personen kunnen comfortabel zitten. En anders dan bij karten, heeft die ene kleine en lichte vriend van jullie geen voordeel. De knoppen op het stuur zijn gelabeld met de juiste functies en met de ‘talk’-knop kun je via de koptelefoon praten met de andere coureurs, of met de raceleiding. Wij speelden een vrije training, deden een one shot-kwalificatie en daarna een race van 18 rondes op Circuit Zandvoort. Elke speler mag zelf beslissen welke hulpmiddelen (ABS, tractiecontrole, remhulp) hij of zij aanzet.

Circuit Zandvoort in F1 2020 ziet er fantastisch uit. We zagen het circuit uiteraard al een paar keer in het echt, maar in vol ornaat met alle vlaggen, tribunes en het commentaar van Olav Mol; het heeft in onze ogen toch wel iets speciaals. Helaas moeten we bijna een jaar wachten voordat het echte F1-spektakel die kant op komt. Qua graphics is het allemaal nét iets beter dan vorig jaar, maar daarvoor hoef je het in principe niet te doen. Natuurlijk mag je ook een ander circuit kiezen, als je bijvoorbeeld een tweede keer terugkomt naar F1 Racing Centre.

F1 2020 is een goed spel voor zowel de onervaren racer als de gevorderde gamer. Tuurlijk, iemand met ervaring is een stuk sneller, maar je zou zelfs je schoonmoeder uit kunnen nodigen en zij zou zich prima vermaken (vergeet niet alle hulpmiddelen aan te zetten). Voor 22 euro rij je een Grand Prix van een uur (inclusief training, kwalificatie en de race zelf). Dat is iets meer dan je betaalt voor één heat karten, maar daar krijg je wel een stuk meer speeltijd voor terug. Bovendien ga je nooit maar één heat karten, toch?

Dan de vraag of je beter kunt gaan karten. Beter dan karten is F1 Racing Centre niet. Slechter ook niet. Het is simpelweg het perfecte alternatief voor als je eens wat anders wilt. Of als iemand in de groep karten maar eng vindt en de benzine vindt stinken. Wat betreft plezier krijg je genoeg waar voor je geld en het is een ervaring die je thuis niet snel zult hebben. Dus de volgende keer als je niet weet hoe je de vrijdag of zaterdag moet invullen, kun een F1-GP gaan doen.

Ga je twee keer naar F1 Racing Centre, dan kun je overwegen om gewoon de game te halen, maar dan heb je nog niet de console, de Playseat, het scherm en het prijzige racestuur. De beste strategie is om stiekem eerst thuis te oefenen, om vervolgens je vrienden finaal in te maken tijdens een ‘spontaan’ uitje, uiteraard voorgesteld door jou. Pas wel op bij de eerste bocht, want het geluk is met de dommen, en zij zullen waarschijnlijk wel ongeschonden uit de crash bij de Tarzanbocht komen.

F1 2020 thuis

Mocht je liever F1 2020 in huis halen dan kan dat vanaf vandaag ook met de Deluxe-versie. Naast Zandvoort voegden de makers het circuit van Hanoi toe, ook heel gaaf. Bovendien kun je nu je volledig eigen raceteam opstellen, waarbij je zelf de naam, de sponsors en de coureurs mag kiezen. Oh, en heb je toch de behoefte om te bewijzen wie de beste is met de controller, dan kun je in F1 2020 tevens aan de slag met de split-screen.

Reacties

 • Renee heeft op 10 juli 2020 geschreven:

  OPMS Gold
  Kratom can provide health benefits that are outstanding.
  It is taken by many folks for medicinal or recreational functions.
  Users enjoy its broad scope of rewards like stress relief, sense of bliss, and joy.
  It promotes immunity and serves as an anti-oxidant which
  protects the body from harmful toxins that are several.
  It also serves as a pain reliever and also blood pressure
  regulator. OPMS Kratom exists in just 2 Different Types:
  OPMS Gold Capsule and OPMS Gold Liquid.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear